ANNONSE
Annonse

Har aldri vært så mange lokaloppgjør som i år

Lyn-kaptein Joanna Bækkelund (t.v) og Røa-kaptein Kirvil Odden ser frem til seriestart og lokaloppgjør lørdag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Når den ene byrivalen, Vålerenga, viser tenner, og naboklubben Lyn er i toppen for første gang, er det duket for flere spennende lokaloppgjør i Toppserien enn noen gang. Lørdag er det nettopp en slik kamp: Serieåpning hjemme mot Lyn.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 15:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØABANEN: Det er altså klart for Lyns aller første kamp i Toppserien, og de kommer på besøk til Røabanen lørdag klokken 15. Røas nye kaptein, keeper Kirvil Schou Odden, forteller at Røa Dynamite Girls er klare til kamp.

Onsdag var det kickoff for Toppserien hos NFF på Ullevål, og der hadde nok forbundet bommet en smule på interessen. Der sto pressefolk stablet nærmest både i bredden og høyden, og alle lagenes kapteiner og trenere, sponsorer og samarbeidspartnere, kunne glede seg over en god og offensiv stemning.

LES OGSÅ: Røa Vel tar styringen over utviklingen av sentrale Røa

Ettersom Kirvil Odden (25) er fersk Røa-kaptein av året, var det hennes første kickoff.

– Det virker veldig bra. Kickoffen var veldig positiv. Det var veldig mange der, og vi merker at interessen øker. Det begynner å skje ting i norsk kvinnefotball. Det er også godt å se at det kommer inn større sponsorer, sier Odden. Hun tenker da spesielt på OBOS, som i fjor utvidet sin sponsing av norsk fotball til også å gjelde kvinnene.

– Ikke så stor forskjell

Keeper Odden, som er vokst opp med fotball i Snødd i Notodden, kom for andre gang til Røa i 2014, og i fjor overtok hun som førstekeeper. I år er hun ikke snauere enn at hun også tar kapteinsbindet.

– Det er en stor ære å overta etter Gunhild, sier hun.

– Hva er den største forskjellen når man blir kaptein?

– Jeg merker ikke så stor forskjell, for jeg er veldig engasjert og prater mye fra før. Jeg tar gjerne ordet og tar ansvar. Men nå føler jeg at jeg har enda større ansvar i laget. Jeg må være endaa mer med, også uavhengig av benken, sier hun. Jeg står jo bakerst og har god oversikt!

Mye ut, mye inn

Nærmest som vanlig har Røa byttet ut en stor del av laget siden forrige sesong. Ut er gått spillere som Gunhild Kvaalen Herregården, Lisa Marie Karlseng Utland, Vilde Hasung og Marita Holmen Iversen.

Laget har fått flere nye spillere, som for eksempel Maria Hiim (back/forsvar), Frida Lyshoel (forsvar), Synne Sofie Christiansen (angrep/midtbane) og Svava Ros Gudmundsdottir. Sistnevnte er islandsk landslagsspiller.

– Vi har fått inn spennende spillere, blant andre Svava. Vi har et ganske ungt lag, og vi har jobbet hele vinter med å bli samspilte og å bli et mer spillende lag. Jeg håper og tror flere spillere kommer til å melde seg på og score mål nå, sier Odden og viser til at lagets storscorer fra fjorårssesongen, Utland, er borte fra klubben.

– Hva vet du om Lyn?

– Ikke så mye egentlig. De har også hentet inn noen nye før sesongen. Det blir veldig spennende, og vi skal ikke undervurdere dem.

Nordby: Har aldri brukt mer tid

Røa-trener Geir Nordby er som vanlig spent foran seriestarten, og han er ikke uvant med store utskiftninger i stallen.

– Det er sånn det er. Nesten halve laget er nytt. Sånn er det hvert år, og vi må bygge laget på nytt, konstaterer Nordby, som har vært i støtteapparatet til Røa i mer enn 20 år. Han har opplevd mange oppturer med laget, og det har vært flere storhetstider.

De siste årene har imidlertid sterkere økonomiske muskler i andre klubber gjort det tøffere å kjempe om både trofeer og de aller beste spillerne. Et eksempel er da klubben i fjor signerte landslagsspiller Lisa Marie Karlseng Utland, som hadde scoret syv mål for Trondheims Ørn året før. Hun gikk hen og banket inn 17 mål for Røa, ble nesten toppscorer i Toppserien, for så å gå til en svensk toppklubb etter sesongen.

– Forskjellen på økonomi er stor. Det blir alltid et spørsmål om hvem man kan beholde og hvem man kan få, om man kan få spillere som er ferdig skolert eller ikke, sier han. – Når vi har skolert spillere opp til a-langslagsnivå, blir det snappet opp av LSK eller andre.

– Spesielt eierforhold

Selv om Røa i mange år har kjempet om plassene på øvre halvdel – de siste to sesongene har for eksempel gitt tredje- og femteplass – er klubben på nedre halvdel av tabellen når det gjelder økonomiske muskler. I norsk fotball er det i år tre klubber som skiller seg litt ut, ifølge Nordby, og han tror disse også kommer til å ha størst sjanser for å ta medaljene:

– Det vil overraske meg om det ikke blir en kamp mellom LSK og VIF, med Avaldsnes på plassen bak. Sånn jeg har sett det nå, er LSK klart bedre lag enn Vålerenga. De har jobbet hardt og vært gode over lengre tid. Men Vålerenga har kjøpt inn en haug med gode spillere. De bør kunne gjøre det bra, sier han.

– Men man kan gjøre andre ting også enn å kjøpe seg til suksess, påpeker han.

Og nettopp spillerutvikling og bygging av lag med begrensede ressurser, er Røa-treneren og hele støtteapparatet i klubben et utmerket eksempel på. Nordby mener at klubben igjen har mulighet til å kjempe på øvre halvdel av tabellen.

– Vi har et sportslig apparat som er flinke til å jobbe og som står på mye frivillig og med hjertet. Det er et ekstra pluss. Vi har et veldig godt sportslig tilbud og gode rammer. Med litt dårligere kår enn flere andre pushes vi til å finne løsninger og andre alternativer. Vi får et spesielt eierforhold til det vi driver med, sier han.

Se hele spillerstallen til Røa her.

– Vi har mange spennende spillere, samtidig som snittalderen har gått ytterligere ned. Alderen sier litt om erfaring og skolering. Det å utvikle unge talenter tar litt tid. De må oppleve ting i praksis på godt og vondt. Og så må de få god veiledning. Vi har jobbet bra i vinter. Jeg tror knapt jeg har brukt så mye tid som jeg har brukt i år, sier den erfarne treneren, som startet sin karriere på Røa-benken som assistent til Ole Bjørn Edner for et par tiår siden.

Flere spennende lokaloppgjør

– Og hva med målsettingen i år før sesongstarten lørdag?

– Vi kom på femteplass i fjor. Vi går for øvre halvdel også i år, det er det vi håper på. Alt over femteplass er en bonus. Det kan hende vi kan bite godt fra oss!

Geir Nordby syns det er spennende at naobene Lyn nå er oppe i Toppserien. Nå blir det mange spennende lokaloppgjør. Fra før er det alltid en ekstra nerve i kamper mot Stabæk, Vålerenga og LSK. Nå blir Lyn-kampene også noe ekstra, tror han.

– Ja, sånne lokaloppgjør er artige, og det er viktig at klubbene prøver å trekke litt ekstra folk til disse kampene. Det er jo bare et steinkast unna for folk å komme og se på, sier han.

Og det er det for de aller fleste av Akerspostens lesere også. Lørdag 24. mars klokken 15 braker det løs på Røabanen. Det er bare å rusle av gårde på kamp!

Har du skaffet deg sesongkort til Røabanen for 2018? Det er også et fordelskort! Les mer her.

Se hele spillerstallen til Røa her.

LES OGSÅ: Røa Vel tar styringen over utviklingen av sentrale Røa

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.