Annonse: Frognerseteren Restaurant

Walter inviterer til sildefest

Walter Kieliger tilbyr sildebord i Galleriet i underetasjen på Frognerseteren Restaurant torsdag 17. august klokken 18.

Hva med å avslutte sommeren med en utsøkt sildebuffet – og et lite kåseri om ekte Oslo-øl? Walter inviterer til en intim og eksklusiv opplevelse!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.08.2017 kl 08:01

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Galleriet er klart for sildebord.

Restaurantsjef Walter Kieliger skuer utover Oslo. Han kan se langt, og selv om han ikke kan se helt til Sverige eller til vestlandet, er det nettopp svensker og vestlendinger han kommer inn på.

Walter har nemlig lyst til å starte opp en ny tradisjon på sin kjære Frognerseteren Restaurant. Han vil slå et slag for sild og inviterer til stort sildebord torsdag 17. august.

– Det blir en skikkelig sommerferieavslutning. Da åpner vi kjelleren og lager til et stort sildebord i rustikke omgivelser, sier restaurantsjefen.

Kjelleren han snakker om, er helt nyinnredet og oppusset. Den ligger i etasjen under rommet som kalles Skjenkestua. Det sjarmerende kjellerlokalet har fått navnet Galleriet. Til å ligge i kjelleren, har det nemlig både godt lys fra store vinduer – og en flott utsikt over byen.

Vil låne tradisjonen

Walter er litt misunnelig på både svensker og vestlendinger når han snakker om sild.

– Oslo har ikke noen sildetradisjon, og det er nok fordi forekomsten ikke er så stor her. Men sild er, og har vært, en stor vare i det norske kjøkkenet, særlig på vestlandet, for eksempel i Haugesund, sier han. – Og svenskene har jo også sine tradisjoner, med sildebord og krepselag. Vi burde ha flere slike mattradisjoner her i Oslo!

– Det har vært litt undervurdert hva du kan gjøre med sild. Silda er en fet fisk som også er sunn. Om sommeren er den veldig god og smaksrik, og den er lett fordøyelig, sier Walter, som ser for seg en buffet med røkt sild, fersk sild, lakesild, tomatsild, sherrysild, kryddersild…, og mye mer sild!

– Det blir et omfattende sildebord, sier han.

Oslo-øl til silden

Sildefesten starter opp med en dose ølkultur og -historie.

– Ja, for å nyte all denne gode silden har vi invitert et bryggeri til å holde et lite kåseri om ølet, sier Walter.

Restaurantsjefen vil naturligvis selv også være på plass, og da vil det helt sikkert bli tid for litt lokal Frognerseter-historie også. Den ærverdige restauranten fylte i fjor 125 år.

Vær tidlig ute!

Lokalet i kjelleren, Galleriet, rommer opptil 40 personer, så her er det lurt å være tidlig ute hvis du har lyst til å sikre deg plass torsdag 17. august.

Ta kontakt på tlf 22 92 40 40.

Pris: Sildebuffet med drikke: Kr 750,- pr person.

Tid: Torsdag 17. august klokken 18

Sted: Frognerseteren Restaurant, Galleriet i kjelleretasjen

LES OGSÅ: Frognerseteren Restaurant 125 år (annonse)