– Vil du være med å påvirke?

- Meld deg som frivillig eller til å sitte i Brukerrådet ved Ullern kultursenter. Vær med på å påvirke, oppfordrer Marit Fabritius, leder i Brukerrådet. Foto: Bjørg Duve

– Som medlem av Brukerrådet, kan du være med å påvirke, sier Marit Fabritius, leder av Brukerrådet ved Ullern kultursenter til Akersposten.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Onsdag 11. oktober - etter det tradisjonelle onsdagsforedraget - er det valg på nytt Brukerråd.

– Har du forslag om hvem som bør være med eller har du selv lyst til å stille til valg, må vi ha navne-forslag senest innen 5. oktober, sier Fabritius. Forslag kan du sende til ullernbrukerråd@gmail.com

– Hva gjør Brukerrådet?

– Det er et rådgivende samarbeidsorgan mellom senterets ledelse, de frivillige og brukerne ved senteret.

Brukerrådet skal ivareta brukernes og de frivilliges interesser.

– Har du forslag med hensyn til hva Ullern kultursenter kan tilby bydelens innbyggere, så kom med forslag.

Frivillig

– Vil du være frivillig, så ta kontakt. Slike sentre som Ullern kultursenter, er tuftet på frivillighet, sier Fabritius og legger til at samme e-postadresse kan benyttes. Hun understreker også at senteret trenger frivillige med veldig ulik kompetanse. Det er berikende for miljøet.

– Husk, du gjør deg selv en tjeneste ved å være frivillig, sier Fabritius. Forskning viser at det å være frivillig, gjør godt for din egen helse. I tillegg har Kultursenteret bruk for din kompetanse og arbeidsevne.

– Å glede andre er en berikelse. Jeg har selv vært frivillig ved senteret i en rekke år. Det har vært en fornøyelse. Noe jeg ikke ville vært foruten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Ullern kultursenter på Stoppestedet, Lilleaker.

Ullern kultursenter er samlokalisert med ungdomsklubben på Stoppestedet, nærmere bestemt i Sponhoggveien 2. Mange er glade for at både unge og eldre benytter det samme huset. Etter klokken 15 er det de unge som rykker inn.

- Ikke minst det at vi ikke er på samme sted som sykehjemmet, er viktig. På Kultursenteret legger vi vekt på det å være frisk og ikke på at sykehjem kanskje er neste stoppested, sier Fabritius. Kultursenteret legger blant annet vekt på å hjelpe brukerne i det å mestre.

Mestre

– Er det noe som er viktig gjennom hele livet, er det å mestre, sier Fabritius og legger til at når en blir godt voksen er det viktig ikke å miste taket på livet. Da blir en fort ensom og isolert.

Ved å ta del i fysisk aktivitet, datakurs eller noe annet interessant, er Ullern kultursenter et godt alternativ. Her kommer en også i kontakt med hjelpeapparatet, hvis det skulle være nødvendig.

– Det å bli sett. Det å være sammen med andre. Det å delta i ulike aktiviteter. Det å mestre livet, er de viktigste grunnene til å bruke Ullern kultursenter, sier Marit Fabritius.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse