– Vi vil bare ha søppelet tømt!

Eva Meyn er drittlei søppel som hoper seg opp i søppelrommene i minst 10 av oppgangene i Elvefaret borettslag. Nå skal det bli endringer, ifølge Veireno. Foto: Fredrik Eckhoff

De ser på at renovasjonsbilene fra Veireno tømmer noen av søppelrommene, men ikke i nærheten av alle, i Elvefaret borettslag. I 10 av rommene er søppelet stablet nesten oppunder taket. Veireno lover å ta tak i problemet umiddelbart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2016 kl 15:50

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Olaf Devik og Eva Meyn.

LYSEJORDET: Nå har de fått nok av søppelet som tårner seg opp i søppelrommene i Elvefaret borettslag på Lysejordet. Denne uken er det tre uker siden 10 av søppelrommene i borettslaget sist ble tømt, og Akersposten kan med selvsyn se hvordan søppelposene ligger stablet rundt og over fulle søppelkasser. Lukten er heller ikke akkurat som den bør være.

Se bildet større

Leder for borettslaget, Olaf Devik, viser hvilke veier sjåførene ikke vil kjøre, og dermed blir søppelet ikke tømt.

Styreleder i Elvefaret borettslag, Olaf Devik og beboer Eva Meyn, tar oss med rundt og viser oss på kartet over borettslaget, som ligger nederst i Møllefaret på Lysejordet, hvordan søppeltømmerne bare tar med seg en del av borettslaget på sine runder.

– Det er sikkert 10 søppelrom som ikke er tømt de siste tre ukene. Kapasiteten er lagt opp til ukentlig tømming, og da blir det sånn som dette etter tre uker, sier Devik, som forteller at noen av beboerne legger søppelet sitt hos de oppgangene som har søppelrom som blir tømt. Ellers ville situasjonen være enda verre.

Har ikke hjulpet å klage

Devik og Meyn har flere ganger denne høsten vært i kontakt med sjåfører og representanter for Veireno, som tidlig i høst tok over oppgaven med å tømme avfall for Oslo kommune.

Se bildet større

Slik ser det ut i flere av søppelrommene.

– Hva sier sjåførene når dere spør om hvorfor de ikke tømmer alle rommene?

– De sier at bilen er for lang, at de ikke kommer frem. Én gang var de her med en mindre bil, og da gikk det fint, sier Eva Meyn.

– Vi har klaget flere ganger. Senest i dag kranglet meg oppover i systemet. De skal alltid komme tilbake. Så får jeg mail om at klagen er registrert, og så hører vi ikke mer, sier Devik oppgitt.

Veireno lover å ordne opp

Akersposten, som fikk fortgang i en tilsvarende sak i Furulundsveien tidligere i høst, faktisk så raskt at det ikke en gang rakk å bli en artikkel av det, tar en telefon til leder for Veireno, Jonny Enger. Han tar raskt problemet alvorlig.

Se bildet større

For smalt: Her kjører søppelbilen ikke.

– At søppel blir stående igjen et sted, det går ikke. Her er det noen som kommer til å bli tatt inn til samtale, sier Enger, før han ber om tid til å finne ut av hvor problemet ligger med søppeltømmingen i Elvefaret borettslag.

Rundt 20 minutter senere får vi følgende SMS fra Veireno-sjefen: «De har kjørt med en bil som er stor for området. Dette (området, red.anm) er nå lagt på en liten bil som skal kjøre dette varig fra og med denne uken. Det vil for øvrig bli tømt i dag,» skriver Jonny Enger.

Dermed skulle høstens avfallsmareritt gå mot slutten i Elvefaret borettslaget, og forhåpentligvis også i naboborettslaget Lysejordet, som ifølge Devik og Meyn har de samme problemene.

LES OGSÅ: Vil fortette rundt Smestad t-banestasjon inntil 100 meter

Neste stasjon: Tryvann

Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse