ANNONSE
Annonse

– Vi skal lage kortreist skileik for alle

Her på Voksenjordet skal det lekes og trenes i vinter. Snart er Røa Snøpark en realitet. Foto: Fredrik Eckhoff

Snøproduksjonen er rett rundt hjørnet. Nå skal Voksenjordet bli en ski- og lekepark.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 15:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSENJORDET: Rett ved siden av Voksen gård, rett over veien for Bogstad Camping, ligger Voksenjordet. Tidligere har jordet blitt brukt til litt trening for langrennsavdelingen i Røa IL, men bare når det har ligget nok natursnø der, og de siste sesongene har det vært veldig sporadisk.

Nå har idrettslaget gjort investeringer som skal gjøre det mulig å utnytte dette området langt bedre fra desember til mars.

«Vi har i dag tillatelse fra alle myndigheter, vi har tilkoblet vann på offentlig vannledning og strøm fra nettet. Container og infrastruktur er på plass, så nå er det plug and play neste uke når snøkanonen rulles på plass,» skriver Røa Langrenn på sine Facebook-sider. Og «neste uke» er allerede her. Ifølge meldingen på Facebook skal snøkanonen testes allerede i starten av denne uken, og torsdag 7. desember kommer en kar fra Sveits for å montere kjøletårn.

Klubben har allerede gått til innkjøp av snøkanon, og det samarbeides med Ulf på Bogstad Vinterparadis, som skal frakte snø fra bandybanen, som ligger bare noen få hundre meter unna.

Nå skal det kunne produseres snø hvis det er kaldere enn én minusgrad.

Fest på mandag

Etter planen skal det være stor åpningsfest på Voksenjordet mandag 11. desember. Da skal alle gruppene i Røas langrennsavdeling møtes i parken og feire det nye anlegget.

«Naboklubber og naboer inviteres også denne dagen klokken 1800, da dette anlegget kommer til å bli benyttet av alle i området, skiklubber, barnehager, skoler og turgåerne for å nevne noen!» skriver langrennsavdelingen på Facebook. «Vår drøm og mål er å lage det råeste permanente langrenns cross-anlegget i Nord-Europa, dette skal vi klare i den beste klubben i verden, RØA IL.»

Navnekonkurranse

Arbeidstittelen på området er Røa Snøpark, men Røa IL ønsker å få inn forslag hvis noen mener det fins et bedre navn på området. Det vanker også premie til den som finner på navnet som vil bli brukt.

Les også: Millioner til HTK – hundretusener til Heming

– Med Johaug på laget kan vi bli tøffe å slå

Overveldende ja til nytt klubbhus på Bogstad

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse