– Vi prøver å dra dem opp på et ganske høyt nivå

Andreas Koschinski Kvisgaard (t.v), leder på Stoppestedet Bjørn Hemsen og Andreas Biseth er klare for en spennende høst på Stoppestedet. Foto: Fredrik Eckhoff

Utviklingen av teatertalenter på Stoppestedet det siste året har gått så bra at alle de tre ungdommene som søkte, kom inn akkurat der de ønsket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2017 kl 16:45

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Bra gjeng på scenen i fjor: Fra v: Nima, Felix, Anna, Clara og Lina

LILLEAKER: Det siste året har fem-seks ungdommer fått utfolde seg på scenen på Stoppestedet hver tirsdag kveld, under kyndig ledelse av instruktør Andreas Koschinski Kvisgaard. De har fått variert, grunnleggende opplæring, som for tre av dem var gull verdt da de besto opptaksprøvene til dramalinjen på Hartvig Nissen videregående skole med glans.

– Det er blitt helt vilt på Nissen etter SKAM, så der er det vanskelig å komme inn, sier Kvisgaard, som forteller om en motivert gjeng som jobbet med blant annet skuespillerteknikk, improvisasjoner, ensemblearbeid, teaterleker, monologer og dialoger. Dette resulterte i både en forestilling og film.

Se fjorårets Stoppestedet-skuespillere på Youtube her

– Dessuten hjelper vi ungdommer som skal prøve seg på auditions eller skal ha opptakstprøver, sier han og skryter av gruppen han hadde i fjor:

– Det var en utrolig bra gruppe vi hadde, som var fantastisk å jobbe med. De hadde masse talent og var utrolig lærevillige. De var gode sammen, og alle hadde hver sine talenter. Det funka! sier han.

Krever lyst til å lære

Andreas Koschinski Kvisgaard går på sisteåret på Westerdahls Oslo Act, som gir ham en bachelorgrad. Han har erfaring fra blant annet en sesong med Hotel Cæsar og har jobbet som frilanser både i Norge og Sverige.

Instruktøren og skuespilleren mener at tilbudet på Stoppestedet er helt unikt.

– Her får ungdommene utrolig tett oppfølging. Opplegget er tilpasset hver enkelts behov og ønske, sier han. – Vi prøver å dra dem opp på et ganske høyt nivå. Her går det virkelig an å lære ting. Vi krever ikke at du er god, men at du har lyst til å lære og å til utvikle deg.

Så går du med en skuespiller i magen, og er mellom 13 og 19 år i Bydel Ullern, kan dette være stedet for deg! Oppstarten er tirsdag 5. september klokken 18, og så går det slag i slag hver tirsdag etter det.

Starter opp tirsdag

Kurset er gratis, og det er satt et maks antall på 12 deltakere. For spørsmål, se Facebook-sidene til «Talentutvikling i teater & skuespill» eller Stoppestedet, der du kan ta kontakt hvis du ønsker. Ellers er det bare å møte opp på tirsdag klokken 18.

Vil du produsere musikk?

Det er flere aktiviteter og kurs som starter opp i disse dager på Stoppestedet, som er kulturhuset for ungdom i Bydel Ullern. Det ligger på Lilleaker holdeplass.

Et av kursene holdes av rapperen Andreas Biseth på onsdager klokken 17.30. Han vil gjerne fylle opp kurset med musikkinteresserte ungdommer som gjerne vil lære noe om hvordan musikken kan produseres i programmer som Reason og Pro Tools.

– Det er så mange nye, spennende verktøy å jobbe med i dag. Vi ser på hvordan man med ganske enkle grep kan lage musikk, sier Biseth.

Dette kurset er også gratis, og det er bare å møte opp onsdag.

Lurer du hva som skjer ellers på Stoppestedet, sjekk ut ungdomsklubben på Facebook.

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse