– Vi ønsket nabolagsfølelse

Martin Baranovic (t.v) og Dave Tippett ønsket nabolagsfølelse og havnet på Smestad, med sin nye kafé Kaffehagen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi hadde lyst til å skape et hyggelig sted, et sted hvor folk kan sitte og kose seg, sier Dave Tippet. Nabolagskafeen Kaffehagen har åpnet!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.06.2017 kl 14:47

Akersposten
Akersposten Media

SMESTAD: – Hvorfor valgte dere Smestad?

– Vi ville ikke til sentrum. Vi ønsket nabolagsfølelse, være en del av et nabolag, sier Dave Tippet og Martin Baranovic, som for få dager siden åpnet den nye kafeen på Smestad, Kaffehagen, som ligger bare 50 meter fra perrongen på t-banestasjonen, retning sentrum.

– Her har det vært advokatfirma, så vi har måttet gjøre en del for å bygge om til kafé, sier Tippet. I ett år har de holdt på med å tilpasse lokalet, som altså ligger noen meter ned Hoffsveien, fra t-banestasjonen i Sørkedalsveien.

Begge kommer fra cateringbransjen, og det er første gang de starter opp en kafé. Planen er at de skal kombinere kafé- og cateringvirksomhet. De har allerede flere barnehager som faste kunder, som de leverer varmmat til. Det har de holdt på med siden 2012. Nå har det planer om å bygge opp cateringvirksomhet til kafeen.

– Vi kommer til å bruke sommeren på å sette sammen et opplegg for cateringen, sier Baranovic. – Men bare kom med spørsmål og ønsker, så kan vi sikkert ordne det!

Håper på solen!

Men akkurat nå er det altså kafeen som er viktigst. Siden de åpnet i forrige uke, har de kun opplevd regnvær, men de forteller at utebord står klare til den dagen solen titter frem.

– Her er det gode solforhold. Hvis det blir sol da... Kanskje neste år? smiler de to kafégründerne.

Kafeen skal holde åpent mandag til lørdag, på hverdagene fra klokken åtte om morgenen til klokken 17. Lørdager er det klokken 10 til 15 som gjelder.

Droppet frityrkokeren

– Hva er spesialitene deres?

– Vi prøver å produsere det meste selv. Alt blir tilberedt her. Det eneste vi ikke gjør her, er å bake, sier Tippet. Han viser frem salater og ulike former for bakevarer.

– Folk er opptatt av sunne varer her i området, det merker vi allerede, sier han.

– Ja, kundene vil mye heller ha laks enn skinke, og salatene har slått an, sier Baranovic, som understreker at det aldri vil strømme frityrlukt ut fra Kaffehagen.

– Vi har ingenting som er frityrstekt! sier han bestemt.

Hyggelige folk

Nå håper de to at lokalbefolkningen vil oppdage og ta i bruk sin nye nærkafé som møteplass, og de kan fortelle om positivt møte med lokalmiljøet.

– Jeg er nesten overrasket, folk er så hyggelige og snille. Vi har jo holdt på lenge med å gjøre i stand, og mange har kommet innom for å si hei. Vi er ganske godt kjent med mange allerede. Folk er veldig positivt innstilt, sier Tippet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse