– Vi ønsker å gi folk et lite spark bak

Prosjektleder Linn Marie Werner Kamsvåg ser frem til å inspirere dem over 60. 8. september åpner stand på Røa Senter. Røa Seniorsenter er, her ved daglig leder Arne Harald Foss, er initiativtakere til prosjektet. Foto: Fredrik Eckhoff

– Hovedmålet er jo at vi ønsker at flere skal bo lengst mulig hjemme, ha et sosialt liv og være trygge og aktive så lenge som mulig, sier Linn Marie Werner Kamsvåg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.08.2017 kl 09:19

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Hun er leder for prosjektet «Fremtidens helsefremmende møteplasser 60+», som er et underprosjekt av «Oslo+». Dette er et pilotprosjekt i Bydel Vestre Aker, som du antakelig kommer til å bli kjent med denne høsten.

– Vi skal møte folk på stand på Røa Senter, vi skal møte dem på et interaktivt torg via blant annet chat og Skype. Vi skal også reise rundt med et mobilt torg til knutepunkter i bydelen, sier hun.

Sosialt, trygt og aktivt

– Hovedmålet er jo at vi ønsker at flere skal bo lengst mulig hjemme, ha et sosialt liv og være trygge og aktive så lenge som mulig. Dette er viktige forutsetninger for at eldre skal kunne bo hjemme så lenge som mulig, sier prosjektlederen.

Hun forteller at standen på Røa Senter åpner 8. september og skal stå til jul. Det er planlagt fire temaer på standen. Det starter opp med «aktiv møteplass», så «trygg møteplass», deretter «frivillig møteplass», og så «matglede som møteplass».

– Ulike aktører skal være med og fremme disse temaene, og vi samarbeider både med bydelen og med private aktører, sier hun. – Vi samarbeider også med Vestre Aker Frivillighetssentral og med Vinderen Seniorsenter.

Bydel Vestre Aker er prosjekteier, men gjennomføres av prosjektleder med hovedbase på Røa seniorsenter.

Få opp aktiviteten

Aktivitetsnivå er et viktig stikkord, ifølge Werner Kamsvåg.

– Det er viktig å tilrettelegge for aktivitet. Det er så mye bra innenfor frivillighet og aktiviteter, men ikke alle vet om det, sier hun og nevner Røa Seniorsenter som eksempel.

– Her på seniorsenteret er det veldig mye bra som skjer, sier hun og viser til en rapport som viser at det er mange som forutinntatte i sine holdninger til seniorsentrene. Samtidig er det overordnede målet med prosjektet at flest mulig skal engasjere seg i noe. Uavhengig av om det er på seniorsenteret, i en velforening, på frivillighetssentralen eller lignende, og ikke minst at man tar de nødvendige praktiske grep tidlig, slik at man har en bolig som gjør det mulig å bo hjemme så lenge som mulig, og ha det godt der.

– Vi ønsker å gi folk et lite spark bak – og vise dem tilbudene, smiler hun. – Det er ikke alle som er klar over aktivitetsnivået. Vi vil gjerne legge til rette for alle, det er for eksempel ikke alle tør å gå hit til seniorsenteret alene.

Hvis pilotprosjektet gir frukter, er det stor sjanse for at det blir rullet ut liknende prosjekter i flere bydeler.

Kickoff 8. september klokken 11

Prosjektet «Fremtidens helsefremmende møteplass 60+» vil du aller først se tegn til inne på Røa Senter altså, fra fredag 8. september. Da er det kick-off fra klokken 11 på formiddagen. Standen vil være jevnlig bemannet, og det vil være informasjon på standen om når den er bemannet, og av hvem.

Les også: Les også:

Hvorfor ble Oslo beste sykehjem lagt ned?

Bli med inn i Oslo fineste

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Åpningen av Ullerntunet

Følg Akersposten på Facebook
]Hovseterhjemmet: – Jaggu finere her enn hjemme

Hvorfor ble Oslo beste sykehjem lagt ned?

Bli med inn i Oslo fineste

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt

Åpningen av Ullerntunet

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse