Vestre Aker på norgestoppen for boligsalg over prisantydning

POPULÆRT: Det er hard kamp om boliger i Bydel Vestre Aker, hvor boligene i snitt går 9,7 prosent over prisantydning.

I Bydel Vestre Aker selges boliger i snitt 9,7 prosent over prisantydning. Siste 12 måneder har prisene på boliger i Oslo steget med 24 prosent. Prisveksten i februar var på 1,6 prosent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2017 kl 14:22

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Boligprisindeksen fra Eiendom Norge for februar viser at boligprisene fortsatt stiger, men i mindre grad enn tidligere. De siste 12 måneder har boligprisene i Oslo steget med 24 prosent, mens de har steget med 13 prosent på landsbasis. Den sterke veksten i boligprisene i Oslo slår også ut på den totale prisveksten i Norge.

Moderat pristrend

I februar hadde Oslo en boligprisvekst på 1,6 prosent mens den på landsbasis var på 0,8 prosent.

– 2017 har som forventet startet med en solid vekst i boligprisene, og særlig Oslo har hatt en sterk oppgang i februar med 1,6 prosent. Likevel har året så langt hatt en mer moderat pristrend enn det vi hadde i store deler av fjoråret. Vi forventer at denne utviklingen vil vedvare i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Få boliger i Oslo-markedet preger også omsetningshastigheten. Det tar bare i snitt 13 dager å selge en bolig i Oslo, mens det på landsbasis tar 38 dager.

Over prisantydning

At boliger går over prisantydning er ikke noen nyhet, heller ikke at to av tre boliger i Oslo går over prisantydning. Det er likevel betydelig forskjell mellom våre to bydeler, Vestre Aker og Ullern. I Bydel Vestre Aker gikk boligene i snitt for 9,7 prosent over prisantydning. Forutsatt at prisantydningen kan vektes noenlunde likt i de to bydelene, så er konkurransen langt mindre i Bydel Ullern, hvor boligene gikk for 2,6 prosent over prisantydning.

I Norge er det bare i bydel Søndre Nordstrand som kan vise til større prosent over prisantydning. I den bydelen går boligene i snitt 10,6 prosent over prisantydning.

Færre førstegangskjøpere

Det er forventet at den nye boliglånsforskriften skal dempe på presset i boligmarkedet.

– Det er fortsatt for tidlig å si om boliglånsforskriften har fått effekt i boligmarkedet. Vi forventer at den innstrammede forskriften vil dempe markedet mer i de kommende månedene, og da sannsynligvis spesielt i Oslo. Det er grunn til å anta at noe færre førstegangskjøpere nå får boliglån, samt at det blir noe færre som får store lån til de aller dyreste boligene og sekundærboliger, sier Dreyer.

Les også:

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

De var lykkelig uvitende om hva som skulle ramme dem

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse