Vestre Aker på norgestoppen for boligsalg over prisantydning

Vestre Aker på norgestoppen for boligsalg over prisantydning

POPULÆRT: Det er hard kamp om boliger i Bydel Vestre Aker, hvor boligene i snitt går 9,7 prosent over prisantydning.

I Bydel Vestre Aker selges boliger i snitt 9,7 prosent over prisantydning. Siste 12 måneder har prisene på boliger i Oslo steget med 24 prosent. Prisveksten i februar var på 1,6 prosent.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2017 kl 14:22

OSLO VEST: Boligprisindeksen fra Eiendom Norge for februar viser at boligprisene fortsatt stiger, men i mindre grad enn tidligere. De siste 12 måneder har boligprisene i Oslo steget med 24 prosent, mens de har steget med 13 prosent på landsbasis. Den sterke veksten i boligprisene i Oslo slår også ut på den totale prisveksten i Norge.

Moderat pristrend

I februar hadde Oslo en boligprisvekst på 1,6 prosent mens den på landsbasis var på 0,8 prosent.

– 2017 har som forventet startet med en solid vekst i boligprisene, og særlig Oslo har hatt en sterk oppgang i februar med 1,6 prosent. Likevel har året så langt hatt en mer moderat pristrend enn det vi hadde i store deler av fjoråret. Vi forventer at denne utviklingen vil vedvare i månedene som kommer, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Få boliger i Oslo-markedet preger også omsetningshastigheten. Det tar bare i snitt 13 dager å selge en bolig i Oslo, mens det på landsbasis tar 38 dager.

Over prisantydning

At boliger går over prisantydning er ikke noen nyhet, heller ikke at to av tre boliger i Oslo går over prisantydning. Det er likevel betydelig forskjell mellom våre to bydeler, Vestre Aker og Ullern. I Bydel Vestre Aker gikk boligene i snitt for 9,7 prosent over prisantydning. Forutsatt at prisantydningen kan vektes noenlunde likt i de to bydelene, så er konkurransen langt mindre i Bydel Ullern, hvor boligene gikk for 2,6 prosent over prisantydning.

I Norge er det bare i bydel Søndre Nordstrand som kan vise til større prosent over prisantydning. I den bydelen går boligene i snitt 10,6 prosent over prisantydning.

Færre førstegangskjøpere

Det er forventet at den nye boliglånsforskriften skal dempe på presset i boligmarkedet.

– Det er fortsatt for tidlig å si om boliglånsforskriften har fått effekt i boligmarkedet. Vi forventer at den innstrammede forskriften vil dempe markedet mer i de kommende månedene, og da sannsynligvis spesielt i Oslo. Det er grunn til å anta at noe færre førstegangskjøpere nå får boliglån, samt at det blir noe færre som får store lån til de aller dyreste boligene og sekundærboliger, sier Dreyer.

Les også:

Byantikvaren om Smestad: Høy arkitektonisk verdi og viktig kulturhistorie

Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset


De var lykkelig uvitende om hva som skulle ramme dem

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!