Vestkantskole blant de mest populære

Ullern videregående er fremdeles en vanskelig skole å komme inn på, særlig på studiespesialisering. Her fra en innsamlinsaksjon i vinter, hvor Ullern-elevene gjorde en strålende innsats. Arkivfoto

Ullern videregående skole er blant de vanskeligste å komme inn på i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.07.2017 kl 16:58

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Persbråten videregående skole.

OSLO VEST: Det viser tallene fra den første inntaksrunden, som ble offentliggjort onsdag 5. juli. Nedre poenggrense for opptak til studiespesialisering (som omtrent er det samme som tidligere ble kalt «allmennfag») viser at det bare er Nydalen og Elvebakken videregående skoler som har et trangere nåløye.

Nedre poenggrense for Ullern er 48,40, mens tallet for Nydalen 49,70 og for Elvebakken hele 50,40. Det betyr at en elev må ha over 4,8 i karaktersnitt for å få tilbud om plass på studiespesialisering på Ullern i år.

Gjennomsnittspoengsummen for elevene som har fått tilbud om plass på studiespesialisering på Ullern, er 51,60, altså et karaktersnitt på nesten 5,2.

Den andre videregående skolen i vårt område, Persbråten, har en nedre poenggrense på 30,00 for plass på studiespesialisering, mens det er litt vanskeligere å komme inn på idrettsfag (34,10).

Selv om poenggrensen er høy på studiespesialisering på Ullern, vil det bli mange elever å finne på skolen til høsten som ikke har denne poengsummen. Skolen tilbyr nemlig også Medier og kommunikasjon (42,90), Helse- og oppvekstfag, helsearbeid (39,40) og elektrofag (34,40). Også Nydalen og Elvebakken har linjer som har lavere inntaksgrense.

Det er altså studiespesialisering som er tøffest å komme inn på, men det fins skoler i Oslo som også opplever undersøking, det vil si at alle som har søkt, kommer inn.

Du finner alle tallene på de to listene nedenfor. Klikk på bildet, så blir det større.

Se bildet større

Her er listen over nedre poenggrense på første inntak for skolene i Oslo.

Se bildet større

Gjennomsnittet for elevene som har kommet inn på første inntak.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse