Venter på mor

KONTROLL: Dyrebeskyttelsen vil gjerne ha med moren til denne krabaten. Foto: Ingvild Mediaas

Kattemor til kullet som er funnet på Hovseter lar seg ikke fange med det første. Dyrebeskyttelsen er tålmodige og frister med fersk kylling fra Meny.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

TATT PÅ AVSTAND: Dyrebeskyttelsen har kontroll på kattungene, som blir på stedet til forhåpentligvis moren dukker opp. Foto: Nina Dahl

Se bildet større

NYGRILLET KYLLING: Kan det friste kattemoren inn i fella? Foto: Nina Dahl

HOVSETER: Nina Dahl fra Dyrebeskyttelsen Lillestrøm og omegn er tålmodig.

- Vi er på plass og har ventet i noen timer. Vi har kontroll på hvor kattungene er, men vi venter på moren som er svært sky. Vi har satt opp en kattefelle, hvor vi frister med fersk kylling fra Meny. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet, sier Dahl.

Les også: Etterlatt i skogen

Ikke dumpet

Hun er rimelig sikker på at det ikke er snakk om katter som er dumpet.

- Vi var i dette området også i fjor og reddet ut et kull med kattunger. Dette er nok snakk om en eierløs og hjemløs katt, som kanskje tidligere er dumpet av eierne. I fjor fikk vi ikke med moren etter å ha tatt ut kattungene. Denne gang har vi kontroll på hvor de er og ser om det kan lokke moren frem. Vi vil gjerne ha med mor, så ikke flere kull havner i denne situasjonen, sier Dahl.

Et godt hjem venter

Hun poengterer at et godt hjem venter på villkattene.

- De som var her i fjor er plassert i nye flotte hjem. Det samme vil skje med disse små som er her. De vil få det bra. Vi vil også gjøre vårt beste for moren. Hun er som sagt vrien å få tak i.

Lider enormt

Dahl kan fortelle at det er mange hjemløse katter også denne sommeren.

- Noen blir dumpet, mens andre drar fra katten i flere uker og tror den godt kan greie seg med mus og vann. Det som ofte skjer er at mange katter forsvinner og blir hjemløse til de dør. Disse er ikke vant til å overleve ute i naturen. Mange får så skader av ulike årsaker og lider enormt. Katter har dessverre altfor lav status hos mange. Det er for lett å dumpe dem uten å tenke på konsekvensene. Det er bare trist å tenke på, sier en tålmodig dyrebeskytter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse