ANNONSE
Annonse

«Velforeningen tar opp felles utfordringer, behov og ønsker»

Les om hva som rører seg i Røa Vel. Torsdag 26. april inviterer vellet til årsmøte. Både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2018 kl 11:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Røa Vel informerer på Akersposten.no. Lenger ned i saken finner du tidligere informasjon fra Røa Vel.

Årsmøte torsdag 26. april

Røa Vel har sitt åpne årsmøte i Menighetssalen i Røa kirke torsdag 26. april. Møtet starter klokken 18.30. Alle er velkomne.

– Det er veldig viktig at så mange som mulig kjenner sin besøkelsestid. Jeg oppfordrer sterkt Røas befolkning til å komme. Dette blir et svært viktig møte, sier leder av Røa Vel, Anne Bjørnebye Vik.

LES MER om årsmøtet og Røa planforum her

PROGRAM Røa Vel årsmøte, torsdag 26. april 2018.

  • Kl. 18.30. Velkommen og programoversikt - Anne B Vik, leder Røa Vel
  • Røa PlanForum 2018- Møteleder Jostein Refsnes, Røa Vel
  • Introduksjon til Røa PlanForum 2018- ved Anne B Vik

10 minutters innlegg:

  • Status Røa Tunnel- ved Hermann Kopp, Byutviklingskomiteen, Rådhuset
  • Det gamle Røa - Fra veikryss til "småbysenter", ved Knut Bryn, Ullern, Røa og Bygdøy Historielag
  • "Redd gamle Røa", ved Margaretha Isaksen
  • Helhetsplan for utbygging av Røa Sentrum fra et utbyggerperspektiv ved, Hans Øivind Nordvik, Auctus Eiendom
  • Spørsmål fra salen - Oppsummering

Pause

Ca kl. 20.00: Årsmøte saker med valg

Årsrapport for 2017 er her!

Røa Vel medlemmer får den tilsendt i en epost; alternativt klikk deg inn på vår hjemmeside. Her finnes 2017 årsrapporten under fanen Om Røa Vel. Så enkelt er det – for deg som har tilgang til nettet.

Ønsker du å lese rapporten på gammelt vis, finner du trykte eksemplarer på følgende steder i Røa sentrum:

Utenfor Vinmonopolet i Menysenteret; ved Kiwi i Tore Hals Meidells vei; ved Jernia i Røa-krysset, på Røa Seniorsenter og i Deichmanske bibliotek i Samfunnshuset.

Ta frem årsrapporten! Les den og se hva Røa Vel arbeider med – for deg – og for hele vårt nabolag! Hold deg oppdatert ved å følge med på våre aktiviteter – og bidra gjerne med både ris og ros, innspill, ideer, og dugnadsinnsats!

En velforening er en unik forening, den utgjør en overbygning for aktiviteter og innsats for hele vårt område. Ulike lag og foreninger har sine særinteresser. Velforeningen tar opp felles utfordringer, behov og ønsker på en samlet måte. Det har Røa Vel gjort i over 103 år.

Oslos nye Kommuneplan innebærer høy grad av fortetning rundt kommunikasjonsknutepunkter. Røa er et slikt knutepunkt – og her har fortetningen startet. Og mer kommer – nye store og mindre byggeprosjekter planlegges og vil endre Røa for alltid. Les blant annet om dette i årsrapporten – og ta del i utviklingen.

Røa Vel er et talerør for Røas befolkning! Vi blir hørt når vi står sammen. Én sterk stemme overfor politikere, byråkrater, utbyggere og presse har større slagkraft enn mange enkeltutspill.

ER DU IKKE MEDLEM – MELD DEG INN HER

Engasjer deg i ditt lokalsamfunn – bry deg og yt ditt bidrag – både med medlemskapet, aktivitet om du ønsker og en liten årsavgift på kr 200 per husstand!

Husk Årsmøtet for 2017 – Torsdag den 26. April kl.18.30 i Røa Kirkes Menighetssal.

Møte opp – vi byr på aktuelt program! Følg med i Akersposten!

God lesning!

Røa Vel

Her er tidligere publisert informasjon på Røa Vel-siden:

Mer enn noen gang trengs velforeninger! I løpet av alle de 103 årene Røa Vel har vært aktiv, har viktige saker stått på agendaen: Gatebelysning, kollektivtrafikk, vann- og strømforsyning, renovasjon, lokalisering av Røa Kirke, fredning langs Lysakerelven og mye annet.

Røa Vel eksisterer fortsatt i beste velgående! Vi lansere her en fast spalte i Akersposten, hvor vi vil informere om våre aktiviteter. I dag omtaler vi tre av våre viktige arbeidsområder. Ta gjerne kontakt med oss – bruk vår Facebook-side eller e-post: post@roavel.no eller via vår hjemmeside.

Utbygging på Røa

Nå rulles Oslos kommuneplaner ut, som innebærer en kraftig fortetning med hus og blokker ved trafikknutepunkt som Røa. Da tar Røa Vel tak!

Vi engasjerer oss nå aktivt i utviklingen av Røa sentrum. Dette ga vi uttrykk for i en artikkel i Akersposten 22. januar. Med de siste store tomteoppkjøpene – omtalt i Akersposten 31 januar – er Vellets arbeid med å påvirker regulerings-og utbyggingsplaner høyst reell. Røa Vel er i ferd med å samle en rekke kompetente både fagfolk, utbyggere og andre for å diskutere den beste måten å kunne påvirke disse viktige planene. Dette vil vi informere om fortløpende.

Spesielt i en tid da Røa Sentrum er i forvandling med pågående byggeaktiviteter, mener vi det er ekstra viktig å holde trivselsfanen høyt! Røa Vel arbeider derfor også med kortsiktige tiltak for forskjønnelse av sentrum.

Kortsiktige tiltak – forskjønnelse Røa sentrum

Sist høst, la du merke til disse menneskene? Som krokbøyd laget hull i jorden på offentlige steder og i grøfter en lørdag sist høst? Ca 30 «trivselsvektere» plantet ca 5000 vårløker rundtomkring på Røa!

Saken fortsetter under bildet.

Denne fine buketten med ildsjeler plantet blomsterløk, sammen med en rekke andre, en lørdag sist høst.

Så når våren kommer, håper vi massevis av nydelige små vårblomster dukker opp der du aller minst tenkte de ville komme – til gleder for alle våre innbyggere – og andre. Dette blir en gave til alle som ferdes på Røa fra Røa Vel som i hyggelig samarbeid med Røa Hagelag har fått dette til. Nå ber vi dere se etter blomstene til våren – kos dere, og la dem stå til alles glede.

Løkplanting er et av tiltakene som på kort sikt vil forskjønne Røa sentrum. Vi har også nå planer om sommerblomster. Da skal trivselvekterne plante sommerblomster i selvvannende blomsterkasser i sentrum utenfor butikkene. Stauder skal i jorden på «glemte arealer» utenfor gjerder, på gatehjørner og i Røa-områdets mange grønne lunger.

Grønne lunger

Visste du at det finnes mange grønne lunger rundt omkring på Røa? I disse tider da Røa sentrum er en byggeplass, eplehager deles og gamle hus rives for å gi plass til flere innbyggere ønsker Røa Vel å fokusere på bevaring og restaurering av disse perlene. Vi må beholde nærmiljøenes grønne møteplasser, enten de er etablert som kjente friområder eller ukjente, små og bortgjemte.

Her er Røa Vels tanker, ideer og ønsker for våre grønne lunger: Vi betrakter hver grønn lunge som en «nabolagspark» for sine omgivelser. Røa Vel hjelper naboene til å finne ut hva parken kan brukes til – og hvordan dette kan virkeliggjøres. Til gjengjeld utnevner naboene trivselsagenter som holder øye med parken, sørger for klipping av gress, etterser benker, griller eller annet utstyr, planter eller busker som etableres eller finnes i parken. Vi kommer tilbake med mer informasjon om et prosjekt som er i startfasen nå.

Bli medlem!

Alt arbeid Røa Vel gjør utføres frivillig – og ulønnet. Den beskjedne kontingenten på kr 200 pr husstand går til aktiviteter som hele Røa nyter godt av. Alle husstander på Røa bør derfor være medlem av Røa Vel. Takk til deg som er medlem!

Er du ikke medlem – så meld deg inn i dag. Vis at du bryr deg om og støtter lokalsamfunnet! Du kan velge passivt å være medlem – av og til å engasjere deg – eller aktivt være med i fellesaktiviteter i Røa Vels regi. Poenget er at vi kan gjøre mer for alle om også du er medlem.

Vi venter på din deltakelse – og ønske deg velkommen som Røa Vel-medlem! Meld deg inn på medlem@roa-vel.no.

Røa Vel

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.