Vedtok bevaring av Kirkenær ballettskole

VIL BEVARE: Det blå huset med Kirkenær Ballettskole er godt kjent i bydelen og langt utenfor. Foto: Fredrik Eckhoff

Utbygger vil rive bygget som huser Kirkenær ballettskole. Bydelsutvalget går inn for bevaring og får full støtte fra Den Norske Opera og Ballett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2017 kl 09:31

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

UTBYGGERS FORSLAG: Utbygger vil rive og bygge lavblokker i stedet. Skisse: Rodeo Arkitekter

ULLERN: Bydelsutvalget I Bydel Ullern har enstemmig vedtatt at de går inn for bevaring av Kirkenær ballettskole og ber byrådet å nedlegge bygge- og deleforbud til en eventuell regulering er ferdigbehandlet.

Enorm betydning

Den Norske Opera og Ballett gir i et brev sin støtte til dette og viser til hvilken enorm betydning institusjonen har hatt for norsk scenisk dans. Brevet er stilet til kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG og signert av Ballettsjef Ingrid Lorentzen og Ballettskolesjef Knut Breder.

Les også: Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

Vedtaket

Bydelsutvalget har etter forslag fra Margrethe Geelmuyden (V) vedtatt følgende:

Bydel Ullern har gjennom tidligere vedtak sluttet seg Byantikvarens sterke anbefaling om å bevare Kirkenær Ballettskole, Sørbyhaugen 33. Skolen har en rik kulturhistorie som arnested for ballettutdanningen i Norge og er et svært viktig kultur-og idrettstilbud til mange barn og unge i våre bydeler, og i hele byen forøvrig. Skolen er også rekrutteringsarena til Nasjonalballetten ved den Norske Opera og Ballett. For å sikre muligheten for at skolen kan bli til glede for fremtidige generasjoner ber derfor Bydel Ullern Byrådet om å igangsette regulering av tomten til hensynssone bevaring og hensynssone kultur. Vi ber samtidig om at byrådet nedlegger midlertidig bygge- og deleforbud til en eventuell bevaring/ regulering er ferdigbehandlet.

Les også: Utbygger: Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017

Sted for tusenvis av unge

I brevet fra Den Norske Opera og Ballett står det blant annet om Kirkenær Balletskole:

Der har det blitt fostret dansekunstnere, dansere, koreografer og pedagoger, som både innenfor teatrene, Nasjonalballetten og på freelance-området har vært med på å bringe norsk scenisk dans til den store bredde og høye nivå det har i dag. Og like viktig, det har vært et sted hvor tusenvis av unge har blitt kjent med dans som trening og uttrykksform og som alternativ eller supplerende aktivitet til idrett.

Følg Akersposten på Facebook her

I brevet blir det også lagt vekt på hvilken betydning Kirkenær balletskole har hatt for rekrutteringen til Ballettskolen ved Den Norske Opera og Ballett.

Vi vil uttrykke vår sterke støtte til at balletthuset på Sørbyhaugen får stå, slik at Kirkenær Ballettskole kan fortsette sin virksomhet til glede for så mange og til nytte for norsk dans og ballett.

Les også:

Slik feires 17. mai på skolene i Oslo vest

Nye fartsgrenser over hele Vestre Aker

Pøbelstreker på Slemdal skole

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse