Vandalene ødela for 550 barn – igjen

Meldingen om overvåkning hjalp ikke. For femte gang har vandaler sagd ned skoleelevenes store juletre på Lysejordet skole. 550 elever går inn i julen med en trist opplevelse igjen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Flere av barna gråter i dag, sa rektor i fjor. Nå er det store juletreet sagd ned av vandaler igjen. For femte året på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.12.2017 kl 14:19

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Treet ligger nede igjen på Lysejordet skole.

LYSEJORDET: Den årlige tradisjonen med å sette opp et flott juletre i skolegården på Lysejordet skole, er mange år gammel. De foregående fire årene har vandaler på nattestid sagd ned treet. I fjor skjedde det allerede første natten etter at det var satt opp.

«Betyr mye»

Da skrev ledelsen ved skolen blant annet følgende i en melding: «Mest av alt blir vi maktesløse fordi vi ser hvor mye dette treet betyr for de 560 elevene som går på Lysejordet, som er stolte av skolen og juletreet sitt, og som blir skremte av at noen kan gjøre en slik aggressiv handling mot dem med fullt overlegg.»

«Dette har aldri vært en morsom skøyerstrek – men nå vil vi uansett at det skal stoppe. For godt.» Det skrev altså skolen etter fjorårets vandalisme. Stopp ble det altså ikke.

Når Akersposten er i kontakt med skolens ledelse søndag formiddag, får vi følgende uttalelse fra rektor Ellen Bergsland:

– Det er bare trist. Ikke mer å si.

Overvåket i år

Både elever og foresatte ved skolen diskuterer den årlige vandalismen i desember hvert år. Frustrasjonen vokser, og i år ble et nytt tiltak satt i verk. Før årets juletre ble satt opp, fikk skolen «go» fra Datatilsynet om at det var greit å sette opp overvåkning av juletreet i perioden det ikke er skole, altså fra klokken 17 og hele natten gjennom.

Overvåkningen har vært varslet til foreldre ved skolen, og det er tydelig merket på treet med plakater om at treet er overvåket.

Søndag ettermiddag har Lysejordet lagt ut melding på sine nettsider, hvor de skriver hva overvåkningen gir av svar.

LES OGSÅ: Vandaler sagde ned juletreet for fjerde gang

Mistenkelig aktivitet i høstmørket

The Voice-Sebastian: – Hetsen kan gå inn på meg
Behn, Persbrandt og Melgaard på Bogstad Gård

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse