Utslippsvideoen fikk selskapet til å ombestemme seg

Selskapet sa de hadde kontroll i første omgang

TYDELIGE TEGN: Holmenbekken viste tydelige tegn på at ikke alt var i orden under utslippet i november. Foto: Bjørn Alstad Wangen

Selskapet som er under etterforskning for å ha sluppet urenset slam i Holmenbekken har kommet med en foreløpig kommentar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2016 kl 12:01

Akersposten
Akersposten Media

HOLMENDAMMEN: Akersposten tok kontakt med firmaet som skal ha sluppet ut urenset slam i Holmenbekken for tredje gang. Firmaet er Europas største med hensyn til geoenergiløsninger og utslippet i Holmenbekken skjedde i forbindelse med energiboring.

Se utslippet og les saken her: Holmenbekken forurenset av samme firma tre ganger på rad

Sa de hadde kontroll før video

I første omgang sa representanten for selskapet at de har kontroll på utslippene med jevnlige kontroller av utslippsvannet. Vannet kan synes grått når det når bekken, men at dette ikke er skadelig for dyrelivet.

Akersposten fortalte så at avisen satt på en video som viste det siste utslippet og ba om en kommentar etter at representanten hadde sett denne. Tilbake kommer en foreløpig kommentar, som ikke sier noe om hvordan det omtalte utslippet har kommet i stand. Akersposten vil vente med å navngi selskapet til detaljene i saken og ansvarsforholdene er klarlagt.

Kommentaren

Her kommer kommentaren i sin helhet:

"Sender som avtalt en kort kommentar angående mistenkt påslipp av borevann i en elv som leder til Holmendammen.

Som vi kan se i din video er det utlsipp av for høye verdier av knust steinmel, enn det VAV tillater. Vi har også fått en rapport av Vann og avløpsetaten gjeldende utslippet. Denne rapporten fikk vi tilsendt i dag. Jeg har ikke fått satt meg inn i saken i detalj, men ønsker å sette meg grundigere inn i saken før jeg kommenterer detaljer.

Vi ser alvorlig på saken, og miljø og overvannshåndtering er veldig viktig tema i vårt selskap. Vi er helt avhengige av å gjøre et miljømessig godt arbeid, da vi driver i en bransje som nettopp ønsker å fremme miljø. Fornybare løsninger er fremtiden, og geoenergi har et stort potensiale i Norge. Vi sammen med hele bransjen må se på hvilke muligheter vi har får å kunne håndtere overskuddsvann fra boring, på en best mulig måte. Dette vil føre til videre mer utvikling i en miljøpositiv bransje.

Vi har i januar en fagsamling sammen med Vann og avløpsetaten, samt fylkesmannen for å finne best mulig løsninger angående håndtering av overskuddsvann.

Vil til slutt si at det er veldig beklagelig at vi har en slik sak nå. Vi har de siste årene utviklet nye rensemetoder for overskuddsvannhåndtering, og ønsker å fortsette utviklingen helt til vi har en løsning som gir null utslipp av steinmelpartikler i overskuddsvann."

Les også:

Rottevarsel: Blir bedt om å trekke ned FØR bruk av toalettene

Ville lage 36 kilo marihuana på Holmenkollen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse