Utbygger vil kjøpe Kirkenær ballettskole

VIL REDDE BALLETTSKOLEN: Margrethe Geelmuyden sammen med eier og driver av ballettskolen, Siri Frømyr. Foto: Vidar Bakken

En betydelig utbygger er interessert i å kjøpe hus og tomt hvor Jorun Kirkenær balletskole ligger, etter at det er lagt ut til salgs. Nå reagerer omgivelsene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2016 kl 13:39

Akersposten
Akersposten Media

SØRBYHAUGEN: Akersposten har tidligere skrevet om saken, hvor dagens eier, Siri Frømyr, var klar på at hun ønsket en ny eier som kan videreføre driften.

Margrethe Geelmuyden (V) i bydelsutvalget har kontaktet politikerne i de ulike partiene for å redde kulturinstitusjonen på Sørbyhaugen.

Ballettskole i 54 år

– Politikerne i Oslo, både i bydelen og i rådhuset, ønsker å bevare det blå huset på Sørbyhaugen som ballettskole. Her har det vært ballettskole i 54 år. Det vil være uaktuelt å bygge noe annet, sier hun og viser til at nærmere 400 barn er aktive på skolen.

– Tilbudet til barn og unge i bydelen blir stadig mindre, mens det blir flere barn. Vi har ikke råd til å miste flere aktivitetstilbud til barn, sier Geelmuyden.

Lenkegjeng av dansere

Hus med en stor tomt er fristende for en utygger å utvikle i et attraktivt område.

– Ballettskolen må reddes. Dette kommer politikerne i Ullern til å gå på barrikadene for. Tenk om noen skulle fjerne en fotballbane for fire hundre gutter? Det ville blitt ramaskrik og lenke-gjeng i fotballdrakter. Her kommer det lenkegjeng av dansere, understreker Geelmuyden, som er glad for at lokale og sentrale politikere vil støtte saken.

LES OGSÅ: [url=]Huset med Kirkenær ballettskole skal selges

Flere nyheter på Akersposten.no:

Rusinstitusjon blir flyktningebolig

Lanserer idé om pil til venstre i Smestadkrysset

Ser du hvor dette er? 13.000 historiske bilder tilgjengelige

Restaurantsjef raser mot VM i skiskyting

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse