ANNONSE
Annonse

Utbygger kjøper opp hele kvartalet

- Tvunget til å selge

OPPKJØP: Akersposten er kjent med at boligutvikler har kjøpt opp og har avtaler om kjøp av tomtene, innenfor det skraverte området rundt Henriks vei på Hovseter. Google Maps

Boligkvarteret i Henriks vei er kjøpt opp av en boligutvikler. Stine Oppegaard og mannen Geirr Jakobsen så ingen annen utvei enn å selge.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 15:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HOVSETER: Funkisboligene i Henriks vei ligger pent på rekke med en gjennomført gateplan. Nå har en boligutvikler hånd om så å si alle de åtte boligene i veien.

Nå er det slutt

- Dette var en oase, men nå er det slutt. Her gikk jeg med barnevogn for mange år siden og drømte om å bo her. Og så var vi så heldige å få kjøpt ett av husene for 20 år siden, og tenkte at her skal jeg bo til jeg må flytte til Hovseterhjemmet. Nå forsvinner et helt kvartal. Det er trist å bli tvunget fra et trygt og trivelig bomiljø på grunn av at byrådet legger opp til bymessig fortetting, sier Stine Oppegaard.

I forslaget til ny Kommuneplan har byrådet plukket ut en strekning Røa-Hovseter til utviklingsområde, som innebærer bymessig fortetting.

- Det startet med at naboene i Gamle Hovsetervei 7, det eldste huset i området, døde. Utbyggere var raskt på banen, og fikk kjøpt det før det i det hele tatt kom ut på det åpne markedet.

Les saken: Her ryker det eldste huset på Hovseter

TRIST: Stine Oppegaard syens det er trist at hun i praksis blir tvunget til å selge huset og at hele gaten er solgt til en boligutvikler. Foto: Vidar Bakken

Ville ikke selge

- Vi brydde oss ikke så mye om det i starten, selv om bekymringen selvfølgelig lå i bakhodet. Vi håpet på noen rekkehus med nye hyggelige naboer på tomten ved siden av. Så strammet det seg til da det samme selskap kjøpte opp ytterligere to av husene i Henriks vei. Vi andre fikk telefoner og tilbud om å selge hjemmene våre. Sammen med flere av naboene var vi helt klare på at vi ikke skulle selge, sier Oppegaard.

Skjønte alvoret

Etter hvert ble det kjent at samme boligutvikler «raidet» hele nabolaget og at det forelå planer om blokkbebyggelse i området som var kjøpt opp.

- Da skjønte vi alvoret. Vi risikerte å bli eneste bolig i området med en fremtid med byggeplass på alle kanter og til slutt bli innestengt av blokker på alle sider. Vi følte oss tvunget til å selge og begynte å undersøke i boligmarkedet. Det var et vanskelig marked og lite av det som kunne være av samme type hus som vi er så glad i. Til slutt fant vi en tomt i Asker som vi kunne bygge på og vi kunne gå i forhandlinger med utbygger om salg. Nå er det gjort. Vi har fått en god pris og vi kan bo her til huset i Asker står ferdig. Vi kommer helt sikkert til å få det fantastisk i Asker, men planen vår var nå å bli boende livet ut i Henriks vei. Det har politikerne satt en stopp for.

Saken fortsetter under bildet

BYRÅDETS FORSLAG: Uthevet område, Røa-Hovseter, er forslått som utviklingsområde for bymessig fortetting. Øverst i feltet ligger Henriks vei. Skisse: Plan- og bygningsetaten

Kan spekulere fritt

- Jeg vil peke på at byrådet fremmer planer som gjør at oppkjøpere bryter opp gode og trygge småhusmiljøer, ikke bare her, men i flere av områdene som byrådet har pekt ut til bymessig fortetting. Det er tragisk og en påkjenning for mange som blir utsatt for press og føler at de blir tvunget ut av et bomiljø de har etablert seg i. Se bare her, hvor idyllisk og vakkert dette småhusområdet er, ikke bare for oss som bor her, men også de som bor rundt området, og går igjennom veien her. Det er trist at dette blir borte, når det er så mange andre typer områder som kan utvikles. Det er mange over hele byen som er utsatt for politikernes byutvikling. Med dagens byråd kan utbyggere spekulere fritt, sier Oppegaard.

Kartlegger muligheter

Selskapene som har kjøpt opp tomter i området er Bergskogen Eiendom AS og Bergskogen Areal AS i følge grunnboken. Selskapet Bergskogen AS eier 66,66 prosent av Bergskogen Eiendom AS, som igjen er hundreprosent-eier av Bergskogen Areal AS.

Akersposten spurte administrerende direktør i Bergskogen Eiendom, Guttorm Bjerke, om hva som er planene for utvikling av området.

- Bekrefter at vi har ervervet noen eiendommer i Henriks vei. Vi er nå i en fase hvor vi kartlegger forskjellige muligheter for eiendommene, men har per nå ikke konkludert, skriver Bjerke i en SMS, hvor han også lover å komme tilbake så snart det foreligger noe mer konkret.

Les også:

– Jeg er Hovseters vaktbikkje. Jeg passer på

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse