ANNONSE
Annonse

Usikker fremtid for lokalbutikken når Knut gir seg

Knut Stensås (70) ser slutten på sin tid i Joker på hjørnet Ekraveien/Bjerkebakken. Ved nyttår gir han seg. Foto: Fredrik Eckhoff

Etter 50 år legger kjøpmann Knut Stensås (70) inn årene ved nyttår. Hva som skjer videre med Joker i Ekraveien, er usikkert.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2016 kl 10:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det er nemlig snakk om å rive butikken og bygge boliger på tomten, noe vi blant annet har hørt fra flere beboere i nabolaget. Det bekreftes av Norgesgruppen at det har vært snakk om dette. Men de viser igjen til gårdeier, representert ved Umar Ali. Når Akersposten.no tar kontakt med ham, viser han tilbake til Norgesgruppen, og dermed lar vi det bli med det.

LES OGSÅ: Sjekk hva som skjer med nærbutikken

En legende sier stopp

Kjøpmann Knut Stensås gir seg uansett ved nyttår, etter at han fylte 70 for få dager siden, og det er hele 50 år siden han satte sine ben i butikken første gang.

– Jeg var 20 år og skulle bare jobbe her i et halvt år, sier Stensås og smiler litt. Det nærmer seg altså 50 med stormskritt.

– Det har vært 50 fine år, med mange hyggelige folk. Nå får det holde, sier kjøpmannen, som er så heldig å drive butikk som er så lokal at det omtrent bare er folk han kjenner fra før, som kommer innom.

– Alle er stamkunder her. Ingen andre finner frem til denne butikken! sier mannen som har opplevd store endringer i markedet og kjøpemønsteret siden han startet på 60-tallet.

– Den gangen var det jo mange små butikker i området. Denne var også mye mindre, sier han og forteller om den store utvidelsen som kom i 1984.

Ingen tårer

– Blir det rart å gi seg?

– Nei, en gang må man jo slutte.

– Blir det med en liten tåre i øyekroken?

– Nei, jeg tror ikke det, sier han.

Selv tror Stensås at butikkdriften vil fortsette i Ekraveien/Bjerkebakken etter nyttår.

LES OGSÅ:

Sjekk hva som skjer med nærbutikken

Bestum-fotografen har meldt seg!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse