Urørt vannglass røpet eldreranere i Oslo vest

FOTO: Illustrasjonsfoto

Snarrådig 93-åring forstod det var noe muffens og ringte politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2017 kl 14:51

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Før helgen varetektsfengslet Oslo tingrett tre svensk-polakker, siktet for flere svært grove tyverier fra eldre i Asker og på hovedstadens vestkant, skriver Aftenposten.no.

Det var etter at en fremmed ba om vann, men som likevel lot glasset stå urørt, at det ledet en eldre Asker-kvinne til å ringe politiet:

På det som tilsynelatende virket for å være en normal onsdag i november, satt 93-åringen ved frokostbordet i Asker sentrum da det ringte på døren nede.

Ble mistenksom

Det som blir beskrevet som en høflig mann, sa han kom fra hjemmetjenesten i kommunen, og ble derfor ønsket velkommen inn.

– Men jeg låser alltid inngangsdøren etterpå. Det er blitt en vane. Den unge mannen var pen både av utseende og i klærne. Han spurte om jeg trengte hjelp til å vaske, men jeg svarte at jeg klarer meg i grunnen svært så bra,
sier hun til Aftenposten.

I lys av hendelsen minnes Asker-heltinnen at hun så den fremmede stadig kikket bort mot inngangsdøren, på en måte som tilsa vedkommende ventet på at noen andre skulle komme etter.

Hun gjorde seg også noen tanker over at den fremmede påpekte at hun så sterk ut.

– Plutselig ba han om et glass vann. Jeg sa han kunne ta et glass fra skapet over vasken og tappe vann fra springen. Han fylte glasset, drakk ikke. Hele tiden lot han vannet renne for fullt. Til slutt måtte jeg be ham stenge igjen kranen, sier 93-åringen.

Da fikk mannen brått ingen tid å miste, og sa han måtte videre. Glasset lot han stå på kjøkkenbenken. Urørt.

– Etterpå var jeg helt skjelven. Det første jeg tenkte på var å sikre fingeravtrykkene på glasset. Så gikk jeg opp til naboen før vi ringte til politiet. De kom og strøk pulver på vannglasset og sikret avtrykkene, forteller kvinnen.

Utvidet siktelse

Da Asker-kvinnen slo alarm, fikk politiet raskt konkludert med at bilen de brukte var blitt kontrollert da den passerte grensen fra Sverige dagen i forveien.

– Bilen ble knyttet opp til et forhold i Schøningsgate på Fagerborg dagen før, og forholdet det hele startet med i Åsengata i oktober, sier Tonje Reiten, leder for Spesiell innsats Enhet vest i Oslo-politiet.

Politiførstebetjenten hyller Asker-kvinnen som satt dem på sporet av banden. Hun regner med at siktelsene vil bli utvidet med flere forhold før de neste rettsmøtene avholdes i midten av desember.

Den mobile, vinningskriminelle banden sjekkes også nå mot flere titalls lignende saker over hele Sør-Norge.

LES OGSÅ: Ny politileder: - Dette er satsingsområdene på Oslos vestkant

LES OGSÅ: Tatt på fersken med fiskeutstyr

LES OGSÅ: Politiet ber syklistene om å avstå fra den spinnville rekordjakten

LES OGSÅ:
Landslagsløper påkjørt – sjåføren stakk av

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse