ANNONSE
Annonse

Unngå spesielt én t-banestasjon torsdag!

Forbered deg på langt mer folksomme tilstander enn på denne plattformen på 17. mai! Foto: Fredrik Eckhoff

Ønsker du best mulig flyt når du skal forflytte deg selv og eventuell familie og andre på den store dagen, torsdag? Her er tipsene.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 15:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Beregn god tid, kjøp billett på forhånd og benytt stasjonene Stortinget eller Jernbanetorget hvis du skal til sentrum. Husk også familierabatten, én voksen med billett kan ha med seg inntil fire barn under 16 år gratis.

Trikk, buss og båt kjører lørdagsruter på 17. mai, og deler av Oslo sentrum stenges for trikk og buss. T-banen kjører hverdagsrute i tidsrommet 09:00-19:00 og lørdagsrute om morgenen og om kvelden.

Det skriver Ruter i en pressemelding.

– Det er mange som skal ut å reise denne dagen, og vi anbefaler reisende å beregne god tid for å rekke det man skal. Det er også lurt å bruke reiseplanleggeren denne dagen, noen av bussene og trikkene vil kjøre alternative traseer, spesielt i Oslo, der deler av sentrum stenges for buss og trikk på grunn av barnetoget, opplyser pressevakt i Ruter Knut-Martin Løken.

Les mer utfyllende om hvordan kollektivtrafikken blir på nasjonaldagen her.

Reisetips

  • Kjøp billett på forhånd. Da sparer du ombordtillegget og alle kommer raskere fram. Vi anbefaler at du kjøper billett med RuterBillett-appen da det kan bli lange køer ved billettautomatene. Husk også familierabatten, da kan du ta med inntil fire barn under 16 år gratis når du reiser med billett til voksenpris.
  • Beregn god tid. Det er mange som skal ut å reise denne dagen, i tillegg til at det enkelte steder går barnetog i buss- og trikketraseene som kan føre til forsinkelser.
  • Unngå Nationaltheatret stasjon. Kapasiteten på Nationaltheatret stasjon er begrenset. For å unngå trengsel oppfordrer vi derfor til, i samarbeid med politiet, å bruke Stortinget eller Jernbanetorget samt avtale møteplass andre steder enn i området rundt Nationaltheatret. De største avvikene på nasjonaldagen skyldes at barnetoget krysser traséene flere steder.
  • Merk at nattbussene kun går natt til 17. mai og ikke natt til 18. mai.

Her er rekkefølgen til skolene i barnetoget

Slik feires 17. mai ved skolene i Oslo vest

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse