Ungdommene skal lyttes til først

Hovseter skal få et løft, og først skal ungdommer fra 13 år og oppover til unge voksne få si sitt. Det skjer på et møte på Familiesenteret torsdag 1. juni klokken 17. I forrige uke var flere sentrale unge Hovseter-beboere samlet for å forberede møtet. Foto: Privat

– Vi vil så kjapt som mulig involvere dem som kjenner ungdomsmiljøet og området best, sier Ragnhild Lorentzen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2017 kl 10:56

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER: Torsdag 1. juni samles Hovseter-ungdommen for å diskutere og komme med innspill om fremtidens Hovseter. Møteplasser på Hovseter er blant hovedtemaene. Kan det for eksempel bli en fritidsklubb for ungdommen igjen på Hovseter?

Kort og lengre sikt

– Vi har noen hovedtemaer som vi skal diskutere, sier leder for prosjektet Hovseterløftet i Bydel Vestre Aker, Ragnhild Lorentzen. – Det er for eksempel: «Hva savner ungdommen på Hovseter?» og «Hva kan ungdommene selv bidra til på Hovseter?». Vi kommer også til å snakke om hva som er realistisk å kunne få til på kort sikt, i 2017.

– Det blir en idémyldring og en workshop. Vi vil gjerne at ungdommene skal oppleve at de blir hørt, og vi ønsker å skape engasjement og tillit. Vi vil gjerne vise ungdommene og Hovseter-folk at vi kan følge opp, sier Lorentzen. – Det er mange spennende muligheter, et utrolig engasjement allerede. Det lover bra for det som skal skje videre.

Prosjektlederen minner samtidig om at det er lurt å smøre seg litt med tålmodighet. Hovseterløftet har fått noe midler allerede, og det er snakk om å gjøre Hovseter bedre for alle beboergrupper, gjennom for eksempel ny ungdomsklubb, opprustede uteområder, rehabilitering av bygninger og mer liv og røre i næringslokalene.

– Men vi må ta ett skritt av gangen. Small is beautifull. Dette er jo ikke noe vi skal jobbe med bare et halvår, men i flere år fremover, sier Lorentzen til Akersposten.no. Likevel antyder hun at det er et mål at en ny møteplass for ungdom skal være klar til høsten.

Møte torsdag

Aller først er det altså ungdommen som skal få slippe til med sine meninger og ideer. Hovedmålgruppen er ungdommer mellom 13 og 19 år, men også unge voksne vil involveres. Her har prosjektlederen allerede god kontakt med flere personer i lokalmiljøet på Hovseter, som lenge har ønsket tiltak – og som kjenner miljøet godt.

Noen av disse har allerede etablert Hovseterløftet på Facebook, hvor de oppfordrer Hovseter-beboere til å komme med innspill og ideer – og hvor de deler det som er interessant om Hovseter.

Torsdag klokken 17 inviteres altså ungdom fra 13 og og oppover til et idémyldringsmøte i Familiesenteret i Hovseterveien 88. Det loves både litt matservering og mulighet for å luftet sine meninger.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse