Ullern videregående vil glede dem som gruer seg til jul

STOR ENTUSIASME: Disse elevene ved Ullern videregående har bidratt med skjerf og gleder seg til aksjonsdagen 1. november. Foto: Irene Schmeling Sandved

Kirkens Bymisjons juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul», skal glede dem som sliter på gata og/eller har rusproblemer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.10.2017 kl 19:25

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Gjennom å støtte juleaksjonen bidrar du med middager og et sted å spise for mennesker i en vanskelig situasjon. Til det trenger aksjonen oransje skjerf - og mange skjerf. 1. november skal disse skjerfene fargelegge byen og bærerne av disse har da ytt sin skjerv til glede for noen som kan få føle litt på julegleden. I Ullern bydel er det Ullern Frivilligsentral som organiserer aksjonen.

- Ullern Frivilligsentral ber deg bidra med å strikke, slik at vi får mange oransje skjerf til å dele ut. Vær med og spre varme og glede i bydelen på en tid som er ekstra tung for mange, - sier Irene Schmeling Sandved, flyktningkonsulent på Ullern Frivilligsentral.

Stor entusiasme

Elever ved Ullern videregående skole "VG2 Helsefagarbeider med studiekompetanse", er med på strikkebølgen.

- Det er kjempefint for elevene våre å være med på oransje skjerf aksjonen. Elevene viser stor entusiasme og gleder seg veldig til 1. november på morgenen, da vi skal møtes på Skøyen stasjon for å være med på å spre varme og glede på årets varmeste dag» sier May Brit Roseth, lærer ved Ullern videregående.

Dugnad

Irene Schmeling Sandved gleder seg stort over elevenes engasjement.

- Vi trenger som sagt mange skjerf til aksjonsdagen. Delta på strikkebølgen og bli med på å fargelegge Skøyen-området med oransje skjerf. Torsdag 19. oktober, klokken 14-18, er det dugnad på Ullern Frivilligsentral i Hoffsveien 25. Her kan man blant annet levere ferdigstrikkede skjerf og være med på å merke skjerfene. Vi tar imot skjerf helt frem til 1. november, sier Schmeling Sandved.

Aksjonsdagen er altså 1.november på Skøyen stasjonsområde under jernbanebroen fra klokken 08.00 – 10.00 om morgenen. Skjerfene som er strikket av frivillige og flyktninger har en etikett hvor det står «Gled en som gruer seg til jul. Gi to middager – Send sms glede til 2490». Dermed har du gitt 80 kroner og det er også helt lov til å sende sms flere ganger hvis du vil gi mer.

- Vi gleder oss til å se deg på aksjonsdagen, sier Schmeling Sandved.

Får du ikke tak i skjerf så kan du likevel skape glede ved å sende en sms med glede til 2490.

Strikkeoppskriften for oransje skjerf er ganske enkel:

Legg opp 30 masker på pinne størrelse 6 eller 5 mm. Strikk rillestrikk, rett frem og tilbake på pinnen. Strikk til du har et skjerf som er ca. 150 cm langt og ca. 20 cm bredt.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse