Ullern i toppen – Persbråten vekk fra bunnen

BEDRE: Persbråten sliter med søkertallet, men har likevel doblet søkertallet. Foto: Fredrik Eckhoff

Årets søkertall til videregående viser store forskjeller på skolene i Oslo og ikke minst i våre bydeler.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2018 kl 15:05

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Hvor vil elevene som kommer ut av ungdomsskolen gå? Hvilke skoler er på topp?

Persbråten videregående

Søknadene til VG1-studiespesialisering på Persbråten skole gir ikke all grunn til optimisme, da bare 35 søkere har benyttet anledningen til å søke på de 140 plassene som er stilt til disposisjon. Med dette har de bare Bjørnholt og Hersleb skole bak seg med færre søkere. Likevel er det en oppgang fra i fjor, hvor bare 14 elever søkte på denne linjen, som var den definitive bunnplasseringen i Oslo.

Slår tilbake mot kritisk medieoppslag

Når det gjelder idrettsfag har 32 elever søkt på de 70 plassene. Bedre er det på studiespesialisering/toppidrett med 47 søkere til de 32 plassene. Til det er å si at skoler som har denne linjen, har alle flere søkere enn det er plass til.

Les også: Persbråten – den store forvandlingen

Ullern videregående

Ullern videregående holder noenlunde stand når det gjelder studiespesialisering, selv om de faller noe på «rankingen» med sine 241 søkere til 190 plasser. Det betyr at de nå er på 5. plass blant Oslo-skolene. I fjor var Ullern på 2. plass blant skolene som hadde flest søkere, med 310 søkere, bare slått av Nydalen videregående med 332 søkere. Snittet for å komme inn på Ullern videregående var i fjor 5,2.

Les også: Derfor digger de Ullern videregående

I år er det Elvebakken som har definitivt flest søkere. 410 elever ønsker seg denne skolen med 197 plasser på studiespesialisering. Deretter følger Lambertseter (305), Fyrstikkalleen (270) og Nydalen (269).

For øvrig har samtlige linjer på Ullern videregående flere søkere enn plasser. Medier og kommunikasjon har 66 søkere til de 32 plassene. Helse/oppvekst-helsearbeider har 39 søkere til 34 plasser og Elektrofag har 32 søkere til 32 plasser.

Se bildet større

OVERSIKT: Tabellen viser søkertallet til studiespesialisering til de enkelte videregående skolene. Utdanningsetaten

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse