Tror savnet Ullern-jente er i Sverige

Politiet mener å ha spor etter den forsvunne 15-årige jenta fra Ullern i Sverige. Hun forsvant i november i fjor. Illustrasjonsfoto

Politiet leter fremdeles etter 15-åringen som forsvant i november fra Ullern. Først virket forsvinningen sporløs, men etter hvert har det dukket opp noen spor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2018 kl 13:53

Akersposten
Akersposten Media

BYDEL ULLERN: Torsdag 2. november i fjor kom den da 15 år gamle jenta aldri hjem etter endt skoledag. Politiet gikk ut med savnetmelding dagen etter. Nå er det gått snart fem måneder, og jenta er fremdeles ikke kommet til rette.

Akersposten har fått flere henvendelser i etterkant av forsvinning, fra folk som lurer på om det er noe nytt om jenta som er av somalisk opprinnelse.

Stockholm – eller et helt annet sted

Anders Lunnan Oksvold, avsnittsleder i saknetgruppa hos Oslo politikammer, opplyser at de fremdeles jobber med forsvinningssaken. Han forteller at siden Akersposten sist skrev om saken, har de jobbet ut i fra teorien om at hun dro til Sverige. Han sier at de for rundt to uker siden hadde siste kontakt med Sverige.

– Vi har ikke glemt denne saken. Vi mener at hun er i Stockholm. Elektroniske spor kan tyde på det. Det er også en bussbillett til Stockholm som er kjøpt av en ung jente som var alene, sier han til Akersposten.

– Så dere antar at hun befinner seg i Stockholm?

– Vi antar det, men så lenge vi ikke har lokalisert henne, kan hun jo dukke opp et annet sted. Nå er det dessverre ganske enkelt å skaffe seg reisedokumenter og papirer, sier hun. – Men vi mener altså at hun søkte til Stockholm-området.

– Planlagt

Forsvinningen kom uventet på hennes omgivelser i november, men politiet mener at dette må ha vært en planlagt handling.

– Dette vært veldig godt planlagt. Det må være vanskelig å holde seg skjult så lenge, også i forhold til elektroniske spor. Det er i hvert fall ikke sånn at hun ikke har tenkt denne tanken før hun sto opp den torsdags morgenen, sier Lunnan Oksvold.

15-åringen gikk på en ungdomsskole i Bydel Ullern da hun forsvant.

LES OGSÅ: Forsvunnet 15-åring la igjen telefonen hjemme

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse