To hoppet i isvannet og reddet hund

 

En hyggelig grillstund lørdag ved Jegersborgdammen, like ovenfor Bogstad gård, ble avbrutt da en hund plutselig kjempet for livet ute i isvannet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2017 kl 14:06

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN: – Vi var vi en gjeng som grillet og koste oss ved Jegersborgdammen i Sørkedalen. Plutselig kom det en hund av typen engelsk setter, brun og hvit, forholdsvis liten, løpende på isen, forteller Charlotte Flood fra Røa. Det var lørdag dette skjedde.

– 10 meter fra land falt den i vannet, der isen sluttet. Hunden prøvde å komme seg opp igjen, men gikk igjennom isen på hvert forsøk. Vi ble skrekkslagne vitne til hunden sin kamp for å komme seg opp. Hunden hørte ikke oss på land som ropte og prøvde å få den til å svømme mot land, sier hun.

Flood forteller at hunden var tydelig nedkjølt og slet med å holde seg over vann. Dermed måtte noen trå til for å hjelpe den stakkars hunden.

Kastet seg ut i isvannet

– To personer svømte ut for å redde den, og lyktes med å berge hunden ved å bære den opp på land, sier hun. Den ene av disse var Kjetil Gryting.

– Hunden virket veldig redd og sliten. Den kjempet for å ikke være under. Jeg hoppet uti med klærne på, sier han.

– De må ha vært kaldt?

– Det var iskaldt! Det var kanskje tre grader, sier han til Akersposten.no. – Hvis ikke hadde hunden druknet. Det kan man ikke ha på samvittigheten.

– Den kan ha kommet seg løs hjemmefra, eller den var på tur med eieren sin, sier han.

Hunden løp av gårde straks etter den kom på land og ingen rakk å stoppe den. Flood og Gryting forteller at de lurer på hvordan det gikk med setteren. De vil gjerne også informere eieren om hva som skjedde.

Din hund?

Kan det være din hund, eller vet du kanskje hvem som eier den? Ta gjerne kontakt med oss i Akersposten, så formidler vi kontakt. Send epost til post@akersposten.no.

LES OGSÅ: Har du sett Rocko?

Vraket franske alper og finanslivet i London for å bli hunders bestekompis

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse