– Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted

Senterleder på CC Vest, Kine Refsdal, fikk blomster av Knut Eklund, etter at en hjertestarter på senteret bidro sterkt til at livet hans ble reddet i slutten av november på senteret. Foto: Fredrik Eckhoff

Knut Eklund tør nesten ikke tenke på hvordan det kunne gått hvis CC Vest ikke hadde hatt hjertestarter tilgjengelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2016 kl 11:07

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER/MAKRELLBEKKEN: Det er drøyt tre uker siden Knut Eklund fra Makrellbekken uten forvarsel segnet om på et rullebånd på CC Vest med hjerteinfarkt. Så dramatisk var det, at en hjertestarter måtte tas i bruk for å få i gang hjertet igjen.

Men da Eklund først skulle rammes av hjerteinfarkt, var han tross alt heldig at det skjedde akkurat der og da. Han hadde flere mennesker i nærheten av seg da det skjedde, og han fikk øyeblikkelig hjelp fra kyndige mennesker, blant annet både sykepleier og lege som tilfeldigvis var bare noen meter unna.

Flere av disse har han også vært i kontakt med i etterkant, etter at han ved god hjelp av Akerspostens lesere fikk oppsporet flere av de "reddende englende".

Ville takk for CC Vests gode rutiner

Tirsdag denne uken var Eklund tilbake på CC Vest med en blomsterbukett i hånden. Han ville veldig gjerne vise sin takknemlighet til CC Vest, som viste seg å være godt forberedt for en slik hendelse. Da Eklund falt om, tok det ikke lang tid før en ansatt i en av butikkene ringte til informasjon, der hjertestarteren var. Det var en av senterets vektere som satte i gang med hjertestarteren.

LES OGSÅ: Hvem var de to "englene" som hjalp Knut?

– Utrolig rørende å se et så stort engasjement

– Han har vært på kurs tidligere i høst og visste hvordan den skulle brukes. Alle vekterne våre er lært opp, sier senterleder Kine Refsdal til Akersposten.no. Hun forteller at senteret etter Eklunds hjerteinfarkt har gått til innkjøp av en hjertestarter til, slik at en hjertestarter aldri er langt unna hvis den skulle trenges igjen.

– Det kan stå om sekunder, sier Refsdal, som er glad for å kunne konstatere at rutinene deres fungerte som de skulle.

Oppfordrer

– I dag er det også blitt vanlig at for eksempel idrettsklubber har hjertestartere. Det var det ikke før. Tenk på da Ståle Solbakken fikk hjertestans på fotballbanen. Det var egentlig tilfeldig at de hadde en hjertestarter, sier Eklund, som oppfordrer for eksempel større arbeidsplasser, idrettsklubber, butikker og sentre til å gå til anskaffelse av hjertestarter, hvis de ikke har det allerede.

– Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted enn inne på senteret her, sier han og rister lett på hodet.

LES OGSÅ: Hvem var de to "englene" som hjalp Knut?

– Utrolig rørende å se et så stort engasjement

Planlegger 167 boliger på prakteiendom

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse