Svimlende millionbeløp til Heming

- men også andre får

TILBAKE TIL HEMING: 10,1 millioner tilbake til Oslos største idrettslag kommer godt med. Foto: Heming IL

Heming IL, Røa IL, Oslo Kajakklubb og Bestumkilen Roklubb får tilsammen tilbakeført 11,7 millioner kroner i momskompensasjon for bygging av nye idrettsanlegg i bydelene Vestre Aker og Ullern.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2017 kl 23:26

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Siden 2014 har idrettslag som bygger idrettsanlegg, etter søknad kunne få full kompensasjon for merverdiavgiften de har betalt i forbindelse med byggingen.

Ordningen imøtekommer et stort behov, ifølge Norges Idrettsforbund.

11,7 millioner til Vestre Aker og Ullern

I Bydel Vestre Aker får Heming IL og Røa IL innvilget sine søknader. Det samme får Bestumkilen Roklubb og Oslo Kajakklubb i Bydel Ullern. Heming IL er "vinneren" med en tilbakeføring av momskompensasjon på hele 10,1 millioner kroner.

Regjeringen foreslo i revidert nasjonalbudsjett for 2017 en tilleggsbevilgning på 10 millioner kroner til kompensasjon av merverdiavgift ved bygging av idrettsanlegg. Dette gir en samlet tildeling på 185,9 millioner kroner til denne ordningen i år, noe som er en økning på 122 millioner fra 2013.

Lotteri- og stiftelsestilsynet har fått over 500 søknader, på totalt om lag 199 millioner kroner. 13. juni opplyser regjeringen at alle godkjente søknader har fått innvilget full kompensasjon.

For Vestre Akers del gis det kompensasjon til følgende anlegg:

Heming IL:

Klubbhuset: 8 655 119 kroner
Tennishall: 444 860 kroner
Tennissenter: 360 255 kroner
Heminghallen: 307 944 kroner
Heminghallen: 304 243 Kroner
Bordtennis: 23 454 kroner

Røa IL:

Utendørs
treningsapp.: 54 939 kroner
Liten ballbane: 76 616 kroner

Oslo Kajakklubb:

Båthus: 75 130 kroner
Båt/klubbhus: 176 616 kroner

Bestumkilen Roklubb:

Klubbhus: 70 693 kroner

– Det er viktig å skape gode rammebetingelser for de lagene og foreningene som påtar seg slike anleggsinvesteringer. Det har vi nå klart i fire år, sier stortingspolitiker, og Korsvoll-beboer, Kristin Vinje (H).

Tilbake til idretten

Hun overbrakte de gode nyhetene til toppidrettssjef Tore Øvrebø på Olympiatoppen ved Sognsvann tirsdag formiddag. Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité får tilbake nesten 1,5 millioner kroner i forbindelse med flere prosjekter ved Toppidrettssenteret, som ligger helt i skogkanten ved Sognsvann.

Se bildet større

BALANSEGANG: Toppidrettssjef Tore Øvrebø og stortingspolitiker Kristin Vinje er fornøyde med at alle som har søkt om refusjon av merverdiavgift har fått det, for fjerde år på rad. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Øvrebø forteller at pengene nå skal brukes på utøverne.

– Dette er penger vi ikke har hatt rom for å budsjettere med, men som nå kan gå til gode formål. Vår jobb er å legge til rette for den daglige treningskvaliteten til utøverne, bygge relasjoner i laget og mellom utøvere, og hjelpe den enkelte til å bli god – i tillegg til konkuransegjennomføring. Disse midlene skal være strengt behovsprøvd og støtte utøvere som ikke har økonomi til å satse på idretten, sier han.

Toppidrettssjefen mener Norge går glipp av mange talenter som er, eller kan nå, verdenstoppen i sine idretter, fordi de ikke har råd til å bygge opp en idrettskarriere. Særlig er aldersgruppen 19-23 utsatt, sier han.

– Ved å støtte dem økonomisk til livsopphold – det kan være snakk om mat og hjelp til å betale husleie – kan de i en periode i livet satse på en karriere innen idretten, som kan vare til de er ferdige, ikke til lommeboka er tom, sier han.

16 millioner til Oslo

11 idrettslag og foreninger i Oslo får tilsammen refundert 16,8 millioner kroner i merverdiavgiftskompensasjon. Her er hele listen:

Se bildet større

Disse prosjektene har fått innvilget momskompensasjon i 2017.

– Kompensasjonsordningen ivaretar et stort behov. Idrettslag og foreninger bidrar i stor grad selv til bygging av anlegg. Det er viktig for regjeringen å skape gode rammevilkår for lag og foreininger som tar på seg anleggsinvesteringer på idrettsområdet, sier kultur- og idrettsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en pressemelding fra regjeringen.

Les også:

Njård oppbevarer det som ambassaden nekter å ta inn

Amok i blomsterbutikk – ble filmet

– Trist hvis vi må kaste inn håndkleet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse