Susanne ble kjørt ned av syklist

Her ved Ring 3 rett vest for Radiumhospitalet ble Susanne Weedon-Fekjær truffet av en syklist. Hun mener dette er en trafikkfelle. Syklisten på bildet har ikke med saken å gjøre. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg prøvde å flytte meg, men flyttet meg i «feil» retning, forteller Susanne Weedon-Fekjær. Sekundet senere stupte hun med hodet i asfalten. Verst gikk det utover tennene. Nå ber hun Bymiljøetaten se nærmere på ulykkespunktet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.08.2016 kl 10:51

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Susanne, som er vokst opp på Slemdal, bor nå på Nesodden. Hver morgen tar hun turen fra Lysaker og opp til jobben på Radiumhospitalet, løpende med sekk på ryggen. Det gjorde hun også tirsdag, og hun hadde nesten kommet frem til jobb, da ulykken var ute.

På gang- og sykkelveien vest for Radiumhospitalet, like ved bussholdeplassen langs Ring 3, smalt det i møte med en syklist, akkurat der gang- og sykkelveien er delvis sperret med en bom for å hindre bilister i å misbruke veien.

– Jeg hørte at noen kom bak meg, jeg prøvde å passe meg, men flyttet meg i «feil» retning. Da smalt det. Jeg holdt hendene i stroppene på sekken da jeg løp og fikk ikke tatt meg for. Dermed landet jeg med haken og tennene rett i asfalten. Jeg hadde til og med asfaltstriper på tennene, sier hun til Akersposten.no.

Måtte til legevakt senere

Senere på dagen kunne hun konstatere at hun sitter igjen med hjernerystelse, minst tre skadde tenner og skrubbsår i ansiktet og på armer og bein.

– Tannlegen sier at en av tennene kanskje må trekkes. Dette er ikke særlig morsomt, sier Weedon-Fekjær.

Hun forteller at syklisten også fikk seg en luftetur, men ble ikke skadd. Hun vil gjerne understreke at syklisten hjalp henne etterpå og ga henne sitt navn og telefonnummer uoppfordret.

– Ringte dere etter hjelp?

– Nei, jeg var nok litt eplekjekk av meg og sa at det gikk bra. Jeg skjønte nok ikke helt omfanget der og da. Også hadde jeg bare hundre meter igjen til jobben, sier Weedon-Fekjær.

Hun kom seg til jobb på Radiumhospitalet, der hun raskt fikk hjelp og omsorg – og beskjed om at en tur til legevakten var det eneste rette.

Oppfordrer til endringer

Susanne Weedon-Fekjær understreker at hun ikke ønsker å henge ut denne syklisten spesielt for ulykken som inntraff. Hun vil heller rette fokuset på dette punktet på gang- og sykkelveien, som hun mener er en trafikkfelle for myke trafikanter.

– Jeg har mange ganger tenkt at det er farlig akkurat her, når syklister og gående må passere denne bommen. Dermed blir det en passasje på bare et par meter på et punkt hvor syklistene har opparbeidet seg stor fart etter et par hundre meter med nedoverbakke.

– Jeg har nå sendt mail til Bymiljøetaten med forslag om endringer. Det fins flere løsninger. Man må skille syklister som kjører fort og gående som går i fem km/t. Kombinasjonen av myke trafikanter går ikke lenger så godt sammen, og det gjelder flere steder. De må gjøre noe med det. Alle må ikke gjennom den samme trange slusen, mener hun.

– Man må gjøre ferdselen for de «ekte" myke trafikantene tryggere, slik at vi alle kan gå, sykle eller trene på vei til jobb.

Hun ønsker samtidig å oppfordre syklister til å ta ekstra hensyn på slike steder, der alle mye trafikanter tvinges til å passere på liten plass.

– Alle må kunne sakne farten. Jeg skjønner at folk vil trene på vei til jobb, jeg er opptatt av folkehelse selv. Men det går litt langt, sier hun.

LES OGSÅ: Stupte på hodet ned Røa-trapp. Advarer andre syklister

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse