Suksessbarnehage røper hemmeligheten bak toppkarakterene

LYKKELIG JUBILANT: Skøyen Terrasse Barnehage kan med rette sies å bli drevet på en måte som faller i smak hos store og små i Oslo vest. Fredag feiret styreren Wonja Pettersen (t.v) & co med kake. FOTO: Privat

Skøyen Terrasse Barnehage fyller 25 år – og som vanlig scorer jubilanten høyt på brukerundersøkelsene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2017 kl 18:17

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: – Vi har tradisjon for å gjøre det bra på brukerundersøkelsene i Oslobarnehagen, og senest i 2014 var vi best i test. Da kom daværende byråd Anniken Haugli, bydelsdirektøren og en hel delegasjon fra Bydel Ullern med en stor blomsterbukett og diplom, sier Wonja Pettersen (57), styrer de siste 18 år.

Den glade og engasjerte 57-åringen utdyper overfor Akersposten at barnehagen denne gangen kom spesielt godt ut når det gjelder «barnets trivsel», «barnets utvikling» og «barnets tilfredshet».

– Det kan ikke bli bedre, vet du! sier Wonja.

– Hva skiller din barnehage fra andre barnehager?

– Det jeg tenker er stabilitet og trivsel. Mange har jobbet her i flere år, og vi har en rekke tradisjoner. Vi har en grunnstamme blant de ansatte, men har også fått inn unge, friske og kjekke folk, sier den stolte styreren.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

POPULÆRT INNSLAG: Klovnen Knut. FOTO: Privat

Visjon

Hun forteller videre at den veldrevne barnehagen har ansatte i alle aldre, kvinner som menn. Grunnbemanningen er på ti ansatte.

– Men vi har også ekstrabemanning om noen barn har behov for det. Vi har 45 barn – i alderen 1-5 år – fordelt på tre avdelinger, forteller Wonja.

– Hvordan skaper dere best mulig trivsel?

– Det handler om å se barn og foreldre – og å bli sett. Det er viktig å ta alle på alvor og være opptatt av barnas behov. Vi har en veldig fin visjon som heter «en glad barnehage med barna i fokus».

– Hva er dine beste råd til barnehager som ikke scorer like bra som dere?

– Det handler om trivsel, glede og stabilitet. Det vil si å ha det godt sammen, med et personale som drar lasset i samme retning, svarer barnehagestyreren.

Suksessfaktorene

For at flest mulig skal lære av jobben hun har gjort som barnehageansatt, reiser hun rundt i området og holder foredrag.

– Da snakker jeg om å se og bli sett, og blir ofte spurt om suksessfaktorene. Da svarer jeg det er tre ting: personale, personale og personale, sier Wonja.

På plass for å kaste glans over barnehagens 25-årsdag var også klovnen Knut og kultur og oppvekstsjefen Lennart Hartgen fra bydel Ullern.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

GRATULERTE: Oppvekstsjef Lennart Hartgen (t.v) fra bydel Ullern kom og ga styrer Wonja, de ansatte og barna hyggelig oppmerksomhet i anledning barnehagens bursdag. FOTO: Privat

Wonja forteller på entusiastisk vis om barnas nye sandkasser og rollen som fadderbarnehage for SOS-barnebyer.

– Det er kjempespennende! Vi har to fadderbarn: ett i India og ett i Romania. Vi er også en ambassadørbarnehage, som det ikke er så mange av i Norge, og det er interessant å høre om hvordan andre har det, sier Wonja – og skyter inn at Skøyen Terrasse Barnehage jobber med Solsikkeprosjektet.

– Det går ut på at vi samler inn penger til SOS-barnebyer. Årlig får vi inn rundt 15.000 kroner til fadderbarna våre gjennom en stor India-fest, med indisk mat og moro. Vi har også en sommerfest, og pynter masse solsikker og har show. Det er gøy med glade barn og foreldre som har det fint sammen med oss! avslutter hun.

LES OGSÅ: «Hvis den skal brukes til å avsløre disse fæle folka som ikke sorterer, er det ikke greit»

LES OGSÅ: Pål Magnus' trikkeopplevelse gikk rett hjem til tusenvis på Facebook¨

LES OGSÅ: Fostres fremtidens Ronaldo i Oslo vest?

LES OGSÅ: 2 100 treningstimer, 600 individuelle økter og 170 en til en-samtaler

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse