Annonse: Eie Ullern, Røa og Skøyen

Stress og lite nattesøvn – velg riktig megler!

 

Velg den eiendomsmegleren som er villig til å stå på for deg – og som er like motivert om prosessen skulle dra ut i tid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2018 kl 15:32

Akersposten
Akersposten Media

Boligprisene i vårt nærområde sank med henholdsvis 0,8 % i Ullern og 0,9 % i Vestre Aker i desember.

– Den negative utviklingen i boligprisene fortsatte i den siste måneden i 2017. Selv om det er normalt med fall i prisene i desember, så er dette en svakere utvikling enn normalt, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Christian Vammervold Dreyer.

– For første gang siden 2013 har vi hatt en nedgang i boligprisene året under ett. Da vi gikk inn i 2017 hadde vi lagt bak oss et år med sterk prisvekst, og det var få boliger for salg, og de fleste regnet derfor med at prisveksten ville vedvare. 2017 har vært en påminnelse på at boligmarkedet kan endre seg raskt, sier Dreyer.

Tallene i vest for desember 2017

I Ullern er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 70.620,- for desember. Det er en nedgang på kr 252,-pr kvadratmeter fra kvadratmeterprisene i november. Gjennomsnittsprisen for en solgt bolig i bydel Ullern er på kr 6.131.000,-. Gjennomsnittsboligen i Ullern har blitt 93.254,- kroner billigere i desember, enn i november.

I Vestre Aker er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 63.528,- for desember. Det er en nedgang på kr 739,- pr kvm fra kvm prisene i november. Gjennomsnittsprisen for en solgt bolig i bydel Vestre Aker er på kr 5.954.000,-. Gjennomsnittsboligen i Vestre Aker har blitt 101.296,- kr billigere i desember, enn i november.

Det tok i desember cirka 37 dager i Ullern og 44 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I Ullern er det solgt 1 bolig mer enn i desember 2016, og Vestre Aker er det solgt 17 boliger mer enn i desember 2016.

Totalt er det lagt ut 789 boliger i Ullern bydel i 2017 og 991 boliger i Vestre Aker bydel i 2017, totalt 162 boliger mer enn i 2017.

I skrivende stund er det ca 230 boliger til salgs i våre bydeler.

Hva betyr dette for alle som vurderer kjøp og salg av bolig?

Hva er dyrt?

Generelt er det alltid mye stress og ofte lite nattesøvn forbundet med boligsalg. Først er selger litt stresset med tanke på alt som skal klargjøres i forkant av et salg. Hva skal ryddes? Hva skal vaskes? Skal jeg benytte stylist eller bare presentere boligen slik den er og være fornøyd med det? Hvorfor anbefaler min eiendomsmegler meg å bruke stylist? Er det verdt pengene med å velge styling av boligen selv om jeg synes det er dyrt? Hva er dyrt? Blir bildene fine, eller fine nok?

Jeg har i mine 18 år som eiendomsmegler så langt ikke møtt en eneste selger som ikke blir litt eller mer stresset av dette. Men – det virkelige stresset begynner når boligen er lagt på nett… Hva tenker markedet? Kommer det mange, og mange nok, på visning? Får jeg bud? Får jeg et bud som er høyt nok i forhold til mine forventninger? Hvordan forholder jeg meg til et evt lavt bud? Hva betyr det at X antall mennesker har sett annonsen på finn.no? Har noen ringt megler før visning?

Et spørsmål som jeg tror alle selgere spør sin eiendomsmegler om: «Hva tror du jeg får for boligen?»

Før visning er det vanskelig å si noe og enda vanskeligere å love noe. Det er markedet som bestemmer prisen på alle boliger som selges i Norge. Mange ganger er markedet enig med megler/takstmann/selger om fastsettelsen av prisen. Og noen ganger er ikke markedet enig.

Det er i periodene med litt prisnedgang at vi opplever at markedet ikke alltid er enig. Kjøperne følger ofte svært tett et marked hvor de vurderer å kjøpe bolig. Og generelt er alle kjøpere interessert i å betale så lite som mulig – på samme måte som selgere gjerne vil ha så mye som mulig. Når prisene er justert ned er det mange kjøpere som velger å starte lavt når første bud legges inn. Det er forståelig, men husk også at det ikke er en god start i forhandlinger å fornærme den andre parten. Det er lettere å komme til enighet i et godt og respektert klima. Sannsynligvis er kjøper også selger i samme marked og opplever stress både med kjøpsprosessen og salgsprosessen.

Velg deg en eiendomsmegler som er erfaren med et marked som går saktere og er mer preget av forhandlingsprosessen mellom kjøper og selger. Ikke velg den billigste megleren! Velg den megleren du mener kan gjøre den beste jobben.

Eiendomsmegling handler om store verdier. Sannsynligvis den største verdien du har. Jeg kjenner ingen som ville valgt den billigste advokaten i en viktig rettsak, og da blir det helt merkelig at ved den største økonomiske transaksjonen man gjør skal det være billig før kvalitet.

Det er forskjell på eiendomsmeglere. Sjekk referanser! Stol på magefølelsen! Velg den eiendomsmegleren som er villig til å stå på for deg – og som er like motivert om prosessen skulle dra ut i tid! Hva du betaler for meglertjenestene er det ikke like viktig som hvilken pris din eiendomsmegler bidrar til at du oppnår for din bolig. Er eiendomsmegleren 20.000,- dyrere enn andre? Og prisen på din bolig ender 200.000,- over hva du ville fått uten den ekstra motivasjonen din eiendomsmegler har – hva er dyrt da?

Ønsker du boligråd? Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen:

Eie Ullern: ullern@eie.no, tlf 23 25 44 88
Eie Røa: roa@eie.no, tlf 22 51 11 11
Eie Skøyen: skoyen@eie.no, tlf 22 06 30 00

Ellen Maxine Onsum
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Daglig leder In-Vest Eiendomsmegling AS, Eie Ullern, Eie Røa, Eie Skøyen

Her finner du boligene Eie har for salg i vårt nærområde nå
Derfor bør Siv lette på boligbremsen

Eie: Nå synker boligprisene i vest

Eie: Slik påvirkes vi av et tregere boligmarked