Stort møte om knutepunktfortetting i småhusområdene

I og med at en rekke områder, blant annet i bydelene Ullern og Vestre Aker, av byrådet er tatt ut til sterk bymessig fortetting, bør møtet onsdag 22. november være av interesse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2017 kl 16:52

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Onsdag 22. november, klokken 19.00, arrangerer foreningen INTBAU Scandinavia sammen med velforeninger og lokale aksjonsgrupper, et debattmøte om fortetting ved knutepunkter i Oslo, særlig i småhusområdene.

Tittelen på møtet er: Knutepunktfortetting i Oslo: Hvor er de gode forbildene? Møtet holdes i Musikk- og Scenehuset, Christiania torg 1, i byens gamle rådhus oppført i 1641. Det er åpent for alle og gratis adgang.

"Beboeropprør i Oslos bydeler"

I invitasjonen til møtet står det: «Beboere i mange bydeler er i opprør mot det de opplever som en brutal og ødeleggende fortetting av velfungerende nabolag. Vi spør hva slags fortetting beboerne vil kunne støtte.»

Les også: Bydelsutvalget sier nei til Skanskas planer

Disse vil tale under møtet:

Byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) vil informere om byrådets aktuelle planer for fortetting, og om det vurderes revisjon av foreliggende vedtak på grunn av stor motstand.

Byantikvar Janne Wilberg vil ta opp kulturminneverdier som det bør tas hensyn til ved fortettingen.

Les også: Gammel bebyggelse ved Røakrysset kan stå i veien for utbygging

Hroar Møthe fra "Beboeraksjon Oslo - Bevar byens nabolag" vil tale om aksjonens krav om en ny fortettingspolitikk på stedets og befolkningens premisser. 23 velforeninger og nærmiljøaksjoner over hele Oslo er med i denne aksjonen.

Les også:

Sammen står vi sterkere

Beboergrupper i Oslo i opprør mot rådhuset

Christine Nuland fra Oslo Velforbund vil delta i debatten

Den nederlandske arkitekten Peter Drijver fra firmaet Scala Architecten skal sammen med norske arkitekter presentere forslag til en bedre tilpasset og mer harmonisk fortetting i Oslos småhusområder.

Sivilarkitekt Arne Sødal vil presentere forslagene. Han har vært faglig leder under en rekke plansmier i norske kommuner, bl.a. på Majorstuen (oppdragsgiver PBE) og i Bjørvika (oppdragsgiver Bydel Gamle Oslo).

Geir Rognlien Elgvin, styremedlem i Oslo Havn, styreleder i Oslo og Akershus elbilforening og driftsstyremedlem på Ruseløkka skole vil også delta i panelet.

Plan- og bygningsteaten i Oslo kommune er invitert til å delta i paneldebatten.

Det blir også innlegg fra salen.

Les mer om møtet og temaer på arrangørens Facebookside

Les også:

Byggeprosjekt I Ullernåsen ble avvist

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Utbygger har kjøpt opp hele kvartalet på Montebello

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse