Stor stas og festkonsert med Bestum Stasmusikk - 30 år

SPRER GLEDE: Ingenting er for stort eller for lite. Stasen stiller når du mest trenger det. Foto: privat

30 år i folkets tjeneste betinger feiring. Førstkommende lørdag har Stasen festkonsert i Ullern kirke med en rekke medspillere og artister.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

SAMMEN: Bestum Skoles Musikkorps og Stasen skal spille sammen under festkonserten. Ellen Brandt på klarinett koser seg og øver sammen med blant andre Stasens Irene Bergmann og Line Wesche-Sandmoe.

Se bildet større

SLAGFERDIG: Unge Lars Wetting følger godt med når Fredrik Naveen-Saugdahl viser hvordan slagverket skal håndteres.

ULLERN: Stasens har festkonsert i Ullern kirke 11. november klokken 18.00. Det er bare å merke av i kalenderen.

Sammen med Bestum Skoles Musikkorps

- Vi øver nå på spreng. Onsdag hadde Stasen fellesøvelse med skolemusikantene på Bestum skole. Det ble stor stas og en hyggelig øvelse som både små og store satte pris på. Vi var i alt 52 musikanter, derav 14 fra skolemusikken. De unge skal delta på et par av numrene under festkonserten, og de spiller riktig bra. Ingen tvil om at Bestum Skoles Musikkorps er i siget, sier Arne Sunde i Bestum Stasmusikk.

Les også: Stasen vant prisen

Se bildet større

STØTTER TUBAGUTTA: Stella Sørensen i Bestum skoles musikkorps smiler fornøyd bak sin imponerende, nye store tuba, som hun trakterer utmerket. Tubagutta i Stasen får skikkelig støtte.

Georg Reiss og Guri Schanke

Det er litt av et lag som er med og feirer at Stasen er 30 år.

- Georg Reiss kommer med klarinetten sin og binder det hele sammen. Han var dirigent i Bestum Skoles Musikkorps under 40-årsjubileet i 1977. Da var han 21 år. Nå er han en av landets beste jazzmusikere og mest kjent fra Magnolia. Vår gode venn Guri Schanke er tilbake sammen med Stasen, slik hun var i 2015 i Ridehuset på Akershus festning og i Ullern kirke i 2013, forteller forteller en entusiastisk Sunde, som gleder seg til å delta med et program som både er variert og spennende.

Se bildet større

STASVENNER: Georg Reiss fra Magnolia og Guri Schanke er blant den som opptrer under konserten. Foto til venstre: Stein Grebstad, foto til høyre: Mona Nordøy

Variert

- Dirigent Stian Omenås har også trommet sammen et jazzband med vokalist Majken Christiansen som bidrar under konserten. Også kirkens organist Tom-Eirik Bru Olsen trår til sammen med Stasen. Her blir det et variert program med festmusikk, forsikrer Sunde.

Billetter koster 200 kroner og kan kjøpes ved inngangen.

Les også:

De vil redde Vækerø politistasjon

Godot kommer før Røatunnel

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse