Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Rett ved Røakrysset har Skanska nå kjøpt flere eiendommer: Det kremfargede huset der 7-Eleven holdt til og Kjærvik har butikk i dag, huset der Røalegene holder, huset der Café Miso er, og det lille huset der frisøren holder til. Dessuten er parkeringsplassen bak Røalegene med i kjøpet. Arkivfoto

Skanska eiendomsutvikling har kjøpt opp tomter nærmest Røakrysset. Her kommer det nye boliger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2017 kl 15:57

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Skanska, som er ett av verdens ledende prosjekt- og entreprenørselskaper, har kastet sine øyne på Røa.

De hvite husene

Oppkjøpet gjelder huset i Vækerøveien 203 med interiørforretningen Kjærvik (tidligere SevenEleven) i første etasje. Dette huset er forøvrig vernet etter Plan- og bygningsloven. Husene som rommer Røalegene (På Byantikvarens Gul liste), Café Miso og frisørsalongen Hårfint samt den store parkeringsplassen bak Røalegene inngår i kjøpet. Disse har adressene Griniveien 6 og Vækerøveien 201.

Det er et selskap tilhørende familien Ranklev som står for salget. Det hører med til historien at Olav Ranklev er oppvokst i det vernede huset på hjørnet mot Røakrysset.

Se bildet større

Vækerøveien 203.

Boliger

Konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik, kan bekrefte at det nettopp er inngått en kjøpsavtale for eiendommene Vækerøveien 201 og 203, samt Griniveien 6.

– Intensjonene med kjøpet er å utvikle boliger i området. Vi er vant til å bygge langs knutepunkter, miljøriktige boliger nær offentlig transport, sier Brevik, som ikke kan si noe om hvilken størrelsesorden det er snakk om.

– Det er for tidlig å si noe konkret om det. Vi skal først igjennom en reguleringsprosess før vi kan si noe videre.

– Ett av husene er vernet etter Plan- og bygningsloven og et annet står på Byantikvarens Gul liste. Hvordan påvirker det eventuelt planene for området?

- Til det er det å si at vi er klar over statusen på byggene som inngår i kjøpet, sier Brevik.

– Har Skanska gjort flere kjøp som grenser opp mot den kjøpte tomten?

– Skanska er alltid på søk etter tomter som egner seg til utvikling.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse