Stasen vant prisen

FULL FART: Bestum Stasmusikk i full utfoldelse på musikkfestivalen i Sæby i Danmark. Foto: Bestum Stasmusikk

Bestum Stasmusikk, som dukker opp når du minst venter det, vant Bydel Ullerns kulturpris på 20.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2016 kl 11:20

Akersposten
Akersposten Media

BESTUM: Geriljaminister i korpset, Arne Sunde, har vært med fra starten i 1987. Han synes naturligvis det er stas at korpset får kulturprisen.

– Det er kjempehyggelig og kjempeoverraskende. Like overraskende som når Stasen dukker opp når som helst og hvor som helst, sier Sunde, som er snar til å understreke at det ikke er han som er stasminister.

Se bildet større

HVOR SOM HELST: Et knippe fra Stasen med Arne Sunde til venstre, dukket opp da kyststien langs Bestumkilen ble åpnet. Foto: Vidar Bakken

Stasministeren må ha oss unnskyldt, da Akersposten gjentatte ganger har opplevd geriljaministeren og hans tuba i mange staselige sammenhenger.

Spillegleden

- Vi er jo et korps som dukker opp når vi har lyst. Ikke bli overrasket om Stasen dukker opp under Skiskytter-VM. Det er først og fremst spillegleden som driver oss, men vi tar naturligvis også betalte oppdrag, understreker Sunde.

- Men får vi ikke betalt, så spiller vi likevel.

Stasen deltar også i store sammenhenger på musikkfestivaler både innenlands og utenlands.

Bestyrtet brud

– Det «minste» oppdraget vi har hatt var da vi ble hyret av en brudgom for å overraske bruden etter bryllupsnatten. Det var en bestyrtet brud som våknet med et spillende korps rundt sengen, ler Sunde.

Bestum Stasmusikk har et repertoar som omfatter alt fra marsjer og svisker til storbandmusikk og fengende klassiske stykker.

– Husk også hva som skjer i sommer. Et flott, lokalt arrangement, Lilleaker musikkfestival, går av stabelen 11. juni. Dit kommer vi garantert, sier Sunde.

Les mer om Bestum stasmusikk på http://www.stasen.org/

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse