«Spansk» hund dukket opp i Sørkedalen

Kjenner du denne hunden? Den er funnet i Sørkedalen tirsdag. Foto: Privat

Denne flotte hunden var i ettermiddag og kveld hos en familie i Sørkedalen, som til slutt kom i kontakt med eieren.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.12.2017 kl 23:03

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN: – Det var i tre-fire-tiden i ettermiddag, noen hadde med seg en tispe på tur ved parkeringsplassen på Årnes i Sørkedalen. Da kom denne hunden, sier Janka Markhus til Akersposten. Hjemme på kjøkkenet hennes ligger nå hunden og slapper av, mens de prøver å oppdrive eieren.

Utenlandskap opphav?

Markhus, som jobber med dyr på Granbakken dyreklinikk i Sørkedalen, forteller at det er en hannhund, antakelig ganske ung, og den veier drøyt 25 kilo.

– Vi har lest av chipen, og hunden er registrert i Spania. Enten kommer den nylig fra Spania, eller så har eieren ikke registrert den om, sier hun.

Hunden har ikke halsbånd eller sele, og den var både sulten og tørst da den kom til Markhus i ettermiddag. Hun tror imidlertid at den ikke har vært ute på egenhånd i lang tid.

Informasjonen på chipen har ikke gjort Markhus i stand til å komme i kontakt med noen eier, og nå har hun varslet politiet og Falck, i tillegg til å legge ut bilde og informasjon på ulike hundegrupper på Facebook.

Fant eieren!

Sent tirsdag kveld fikk hun hjelp fra andre Sørkedalen-beboere, som trodde de visste hvor hunden kunne høre til. Det viste seg at den ikke var så veldig langt hjemmefra.

– Nå er hunden trygt hjemme! sier Markhus til Akersposten like før klokken 23 tirsdag.

LES OGSÅ: Kortreist skileik for alle på Bogstad

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse