Spadetak for 16 nye boliger

I GANG: Mandag 13. juni markerte Bydel Ullern og Boligbygg at byggingen av 16 nye boliger i Vækerøveien 41 er i gang. Her tar (fra v) leder av bydelsutvalget Carl-Oscar Pedersen, eiendomsdirektør i Boligbygg Tom-Erik Holte og fremtidig beboer Ola Netteberg første spadetak, sammen med bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Foto: Boligbygg

– Dette blir et unikt botilbud for en gruppe mennesker som fortjener et trygt og godt sted å bo, sier eiendomsdirektør i Boligbygg, Tom-Erik Holte. 16 boliger for personer med psykiske lidelser, er nå under oppføring i Vækerøveien 41.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2016 kl 12:54

Akersposten
Akersposten Media

Fakta om Vækerøveien 41

• Adressen er Vækerøveien 41 i Bydel Ullern.

• Her skal det bygges 16 boliger for personer med psykiske lidelser.

• Tomten er på ca. 2.100 kvadratmeter.

• De tre byggene er på totalt 1524 kvadratmeter BRA.

• De 16 2-roms-boligene er på ca. 50 kvadratmeter inkludert innvendige boder.

• Prosjektet består av tre frittstående hus med henholdsvis 2, 8 og 6 leiligheter

• Prosjektet har energieffektive løsninger, som bergvarmepumpe til oppvarming.

• I tillegg til leilighetene blir det fellesarealer med felles stue og kjøkken.

• Byggestart er juni 2016, boligene skal være ferdige i andre kvartal i 2017

• Beboerne begynner å flytte inn medio 2017.

• Entreprenør er JACO Enterprise & Management AS.

• Boligbygg har fått støtte på 25,2 millioner kr fra Husbanken.

ULLERN: Prosjektet ble bestilt av Bydel Ullern i 2012, for å skaffe et erstatningstilbud for en samlokalisert gruppe med personer som tidligere bodde på Ullerntunet, et botilbud som ble revet for fire år siden. Gruppen som skal flytte inn har behov for trygge rammer og en stabil bosituasjon.

Fellesarealer og individuell oppfølging

Eiendommen får fellesarealer der man kan ha enkelte felles aktiviteter og -måltider. De som bor i leilighetene vil kunne få bistand til ulike praktiske og personlige gjøremål, og til aktiviteter utenfor boligene. Alle beboere vil få individuell oppfølging av Bydel Ullern, skriver Boligbygg i en pressemelding.

Selve byggingen startet mandag 20. juni, og boligene skal være ferdige våren 2017. Det er valgt miljøvennlige løsninger for bygningen, blant annet bergvarmepumpe til oppvarming.

En reguleringssak var bakgrunnen for at tok det lenger tid enn forutsatt å få realisert prosjektet – etter at Boligbygg mottok bestillingen i 2012. Gruppen som skal bo her har vært gjennom en tøff flytteprosess fra Ullerntunet, og bor nå i omsorgsboliger i Pilotveien i Bydel Vestre Aker.

– Unikt botilbud

– Dette blir et unikt botilbud for en gruppe mennesker som fortjener et trygt og godt sted å bo, og vi håper at disse boligene vil bli nettopp det. Vi håper luftige utomhusarealer, personalbase og tilpassede fellesarealer vil komme både beboerne og de ansatte her til gode, sa eiendomsdirektør i Boligbygg, Tom-Erik Holte til de fremmøtte.

Han takket også Bydel Ullern for det gode samarbeidet, samt byrådsavdelingen for eldre, helse og sosiale tjenester og Husbanken for god støtte og mulighet til å gjennomføre prosjektet.

– Vi er veldig fornøyde med resultatet så lang og vi er spesielt stolte over at vi nå skal få være med på å etablere dette botilbud som bydelen så lenge har ønsket å få på plass, helt fra første spadetak.

Vi er så langt veldig godt fornøyde med samarbeidet med bydel Ullern, og jeg vil på vegne av mine kolleger i Boligbygg få takke dere, og formidle at vi gleder oss til å fortsette det gode samarbeidet!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse