ANNONSE
Annonse

– Soppen ga meg nytt liv

– Boken handler ikke bare om sopp, men selvsagt også om det indre landskapet, hva som kan skje når vi rammes av sorg, sier Long Litt Woon. Onsdag kan du høre henne på Ullern kultursenter.

– Soppen ga meg nytt liv, sier sosialantropolog Long Litt Woon til Akersposten. – Hadde noen sagt til meg at jeg skulle gå inn i soppens verden, hadde jeg blåst av det. Onsdag klokken 12 vil hun fortelle om det å være menneske og om naturfenomenet sopp på Ullern kultursenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 12:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Sosialantropologen har så absolutt fordypet seg i soppen – så mye at det ble en bok av det.

– Hvorfor sopp?

– Min mann døde brått og sorgprosessen førte meg til soppen. Det var en helt ny verden for meg og jeg gikk inn i den, sier Long Litt Woon. – Jeg kan si det så enkelt at soppen viste meg veien ut av sorgen.

«Soppdagelse»

«Stien tilbake til livet», heter boken, som kom ut i september i fjor. Nå er den gitt ut i 12 land. Arbeidstittelen var «Soppdagelse», men ble endret til det mer poetiske og livgivende – «Stien tilbake til livet».

– Boken handler ikke bare om sopp, men selvsagt også om det indre landskapet, hva som kan skje når vi rammes av sorg, fortsetter Long Litt Woon, som kommer fra Malaysia. Hun har bodd i Norge i mer enn 40 år. Hun er sosialantropolog. For henne ble det, da sorgen rammet henne, naturlig å fordype seg i sosiale og kulturelle sidene ved menneskelige samfunn. Long Litt Woon fordypet seg i et helt nytt samfunn – sopplukkernes.

– En kan spørre seg hva har sopp og sorg til felles. Egentlig ingen ting, men for meg ble det redningen, en livbøye som gjør at jeg nå kan fortelle andre om det og formidle noe til andre om sorg, sorgprosess og – ikke minst – livet etterpå, sier Long Litt Woon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse