Smestad gjenbruksstasjon hedret med arkitekturpris

FREMRAGENDE: Det mener juryen som har tildelt Smestad gjenbruksstasjon den høythengende arkitekturprisen. Foto: Ivan Brodey

Design og arkitektur Norge (DOGA) har hedret Smestad gjenbruksstasjon med DOGA-merket 2017 for fremragende arkitektur.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

SMESTAD: DOGA-merket for design og arkitektur er DOGAs anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prisen skal vise frem de gode forbildeprosjektene. Juryens bedømmelse legger stor vekt på prosessen og samarbeidet mellom oppdragsgiver og utøver.

Les også: Derfor er den helt unik – i Europa!

I juryens begrunnelse heter det:
"Smestad gjenbruksstasjon er et vellykket prosjekt som er en innovasjon i sin kategori. Det at det er innendørs, er kanskje det mest iøynefallende i så måte, men også det at det er integrert i et nabolag, er nytt i norsk sammenheng. Dette er en krevende oppgave på flere nivåer: Støy, trafikk og estetikk er alle utfordringer man må ta mer hensyn til her enn for eksempel på Grønmo eller Brobekk. Derfor er det imponerende at man ikke bare har skapt et funksjonelt og praktisk sted å kvitte seg med avfall, men også et estetisk tiltalende bygg som føyer seg fint inn i omgivelsene. Dette er et godt eksempel på hvordan god arkitektur kan heve statusen til et bruksbygg av denne typen og gjøre det til en attraktiv arbeidsplass og et sted du faktisk får lyst til å dra til. Her praktiserer man virkelig ombruk med omtanke."

Oppdragsgiver er Renovasjonsetaten, Oslo kommune og arkitektene bak er Longva arkitekter AS og Grindaker Landskapsarkitekter AS

Se bildet større

TILGJENGELIG: God plass og at all virksomhet foregår innendørs er spesielt for gjenbruksstasjonen. Foto: Vidar Bakken

I juryen sitter det representanter fra alle fagområdene innenfor design og arkitektur, sammen med representanter fra næringsliv og offentlig sektor. Jurymedlemmene er valgt ut etter anbefalinger fra fag- og bransjeorganisasjonene og er toneangivende innenfor sine bransjer, står det på DOGAs hjemmeside.

Les også:
Akersposten fikk Kulturprisen 2017


Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse