Slik påvirkes du av «vårens vakreste» lørdag

Slik er traseen til Holmenkollstafetten. Det vil som vanlig påvirke bil- og kollektivtrafikk.

Skal du ut på farten lørdag – med eller uten startnummer – kan det være lurt å planlegge litt ekstra, uansett om du skal reise kollektivt eller med bil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2018 kl 12:11

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Det er tid for Holmenkollstafetten igjen. Lørdag 5. mai mellom cirka klokken 13 til 18 kan du møte på omkjøringer, og du kan regne med at det blir endringer på rutene for både buss og trikk.

Se Ruters endringer for trikk og buss lørdag her

20-bussen for eksempel, som går mellom Skøyen og Galgeberg, er for eksempel innstilt mellom Skøyen og Ullevål sykehus mellom klokken 12 og 20.

Endringer i kjøremønster

Holmenkollstafetten skriver på sine nettsider at veiene som brukes i traseen vil bli sperret fra klokken 12 i vår del av byen. På kartet ser du hvor traseen går.

Dette skriver arrangøren:

All kjøring i løypa er forbudt! Dermed vil alle veier og parkeringsplasser som munner ut i traséen, bli sperret. Forbudet mot kjøring gjelder også beboere med oppkjørsel eller garasje som munner ut i traséen.
Løpet starter kl. 14:00 og vil holde på til ca. kl. 19:30.

Det vil også bli innført parkeringsrestriksjon i området. Hele løypa vil bli skiltet med «stopp forbudt» og alle biler som er parkert her etter kl. 06:00 på løpsdagen, vil bli tauet bort. Skilt settes ut på forhånd iht. gjeldende regler. Beboere som blir sperret inne og kan komme til å ha behov for å kjøre bil mens løpet pågår, anbefales å parkere bilen utenfor løypa på forhånd.

Også buss, trikk og T-bane vil i større og mindre grad bli påvirket. Se ruter.no for nærmere informasjon.

Det vil ikke være mulig å krysse løypa på noen punkter i traséen annet enn via Ring 3. Alle som bor innenfor løypen kan bruke Ring 3 som utfartsvei

Publikum som har behov for å kjøre opp til Holmenkollen under løpet, kan benytte omkjøring fra Ankerveien via Måltrostveien – Trostefaret – Lillevannsveien – Setra vei til Holmenkollveien.

Blant de tiltak som settes i verk for å minske konsekvenser for beboere er:

  • Betongsperringer i krysset Arnebråtveien/Sturlas vei fjernes for å gi adkomst for beboere i området begrenset av Holmenkollveien, Stasjonsveien, Hemingveien, Sturlas vei, Arnebråtveien og Bernhard Herres vei.
  • Bommen på sykkelveien i topp av Hagan terrasse vil åpnes for å gi adkomst for beboere i Sørbyhaugen og Hagan terrasse.
  • Betongsperringer i Konventveien fjernes for å gi adkomst for beboere i Gullkroken, Konventveien, Bekkeliveien, Bekkelibekken, Bekkelistubben, Guldberglia og Nedre Silkestrå.

Se Ruters endringer for trikk og buss lørdag her

Les også:

SKØYEN: 12 etasjer i stedet for 16

Skanska gir opp å rive Randklev-huset på Røa

Hoffsveien stenger – Hovfaret blir ny hovedvei gjennom Skøyen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse