"Slik formes et Røa vi ønsker"

VARMET: Sørkedalen Brass spilte! Foto: Vidar Bakken

Finværet på søndag irriterte nok en og annen litt, etter den søkkvåte og kalde vårfestivalen på lørdag. Men Røa fikk likevel vist frem mye av sin mangfoldihget, og Røa Vel fikk til de grader vist at de gjør en utrolig innsats for nærmiljøet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2016 kl 09:46

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Vi visste det i dager i forveien: Værgudene hadde bestemt seg for å gi nykomlingen "Røa vårfestival" en så trang fødsel som overhode mulig. Vi snakket altså 30. april, syv uker før solen igjen snur, og vi våknet opp til to pluss, sludd og snø på bakken. Et vær som bare gikk over i regn og mer regn utover dagen, uten at temperaturen øke nevneverdig.

På Røa torg stilte vi oss opp likevel. Rundt 30 lag og foreninger, i tillegg til vår gjenoppståtte lokalavis. Ingen av oss lot litt vær stoppe oss, alle fikk stablet seg på beina under teltene.

Kunst, musikk, lokalhistorie, idrettsklubber, teater, veldedighet og mye mer. Det meste var representert, og i midten sto Røa Vels folk med gule vester og organiserte på et fantastisk vis. Vi skal ikke glemme at jobben vellet gjorde i forkant av dagen, og på selve dagen, var frivillig, ubetalt arbeid, til det beste for oss alle som bor i området. Jeg gjør det selv, og jeg må si at jeg er svært imponert over engasjementet og tilstedeværelsen til Røa Vel, med leder Anne Bjørnebye Vik i spissen.

Om nylig avgåtte bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung, på folkemunne kalles Dronningen av Røa, må Bjørnebye nå aspirere til prinsessetittelen. Så får vi se om hun klarer å holde stand i 30 år, slik en viss innflyttet bergenser har klart!

Det er mye å be om, veldig mye. Men la oss fra Akerspostens side igjen hylle vellet for arrangementet de satte i stand. Delvis klarte ikke værgudene heller å ødelegge det helt. Innendørs på Røa Senter og i Samfunnshus Vest, var det tørt og fint, og de som kom seg inn der, fikk oppleve saker og ting de ikke vanligvis får. Vi håper, som sikkert også vellet gjør, at folk ble inspirert og aktivisert. Kanskje noen til og med fikk idé om noe nytt å begynne med? Hvem vet.

Røa er i enorm utvikling, og har vært det i mange år, ja, mange tiår faktisk. Snart skjer det endringer med og rundt torget. Og kanskje kommer Røatunnelen en vakker dag. Det er mye å jobbe for, og for oss i lokalavisen å følge med på – og vi lover å gjøre det vi kan for at synspunkter vil bli hørt der de skal høres. Med spillere som Røa Vel på laget, har Røas beboere en kjempefordel, og det håper jeg folk vet å sette pris på. For eksempel ved å forsikre seg om at de er medlemmer?

Stå på, Røa Vel. Dere gjør en forbilledlig innsats for nærmiljøet. Vi håper på en reprise på arrangementet, og da er jeg sikker på at været spiller på lag.

Fredrik Eckhoff
Redaktør, Akersposten.no

Her er flere bilder fra Vårfestivalen på Røa:

Se bildet større

KOM! Ordfører Marianne Borgen beæret Røa med sin tilstedeværelse, da hun avrundet vårfestivalen, innendørs i tørt vær for anledningen. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

STILTE UT: Inne på Samfunnshus Vest viste Slemdal-kunstneren som er vokst opp på Røa, Joachim Nilsen, frem sin varierte kunst. Foto: Fredrik Eckhoff

Se bildet større

GLADE: Litt uvær knekte ikke humøret til disse to: Elin Horn Galtung, nå bystyrepolitiker, og Ingrid Nyhus, leder av Barn-, ungdom- og kulturkomiteen i Bydel Vestre Aker. I bakgrunnen: Hanne Bae Ottho, Akersposten. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

OPPVISTE: Njård Turn viste seg frem. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

Åsen Blåsen, blant annet tidligere korpsmusikere fra Huseby og Voksen, spilte til de ble varme på trappen. Foto: Fredrik Eckhoff

Se bildet større

SHOW: RG-jenter fra Njård oppviste ballkontroll!

Se bildet større

FIKK PRØVE SEG: På Røa bibliotek var det varmt, tørt og kunstnerisk! Foto: Vidar Bakken

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!
Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kan bli 11'er-bane på Huseby likevel

– Småhusområdene raseres

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Gir blanke i russeknuter – ruller heller med foreldrene

Foreldrenes gave til vennskap på Bestum skole
Ullerntunet: – Hva var det vi sa?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse