Slik blir nye Røa torg

NYE RØA: Under torget kommer den nye handlegaten. Sammen med næring på gateplan blir det cirka 7000 kvadratmeter med bruksareal som Røa Centrum skal utvikle. Skisse: LPO Arkitekter.

Opp mot 100 leiligheter og 7000 kvadratmeter med næring og handlegate kan stå ferdig i 2019.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2016 kl 09:16

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Det bores på Røa torg allerede.

– Arbeidet er i gang, sier en fornøyd daglig leder av Røa Centrum, Jarle Johansen.

Riktignok er det bare prøver av grunnen som tas, men det er likevel første skritt mot en omfattende endring av Røa sentrum etter at bystyret vedtok den nye reguleringsplanen for området på og rundt Røa torg.

Arkitektkonkurranse

– Det var en gledens dag da bystyret vedtok planforslaget. Det har gått mange år, men nå er det endelig på plass, sier Johansen, som understreker at mye arbeid gjenstår før prosjektet står ferdig.

– Akkurat nå pågår en arkitektkonkurranse mellom tre arkitektkontorer, som avsluttes i løpet av mai. Siden håper vi å ha en rammesøknad klar i slutten av dette året. Jeg har tro på en byggestart i 2017 og kanskje ferdigstillelse i løpet av 2019.

Se bildet større

I GANG: Jarle Johansen kan konstatere at første skritt på veien mot et nytt Røa sentrum er tatt. Foto: Vidar Bakken

Visningssenter i 2016

På siden av Røa torg, langs Tore Hals Mejdells vei, kommer tre separate boligblokker på fem etasjer pluss en etasje med næringsareal.

– Vi tar sikte på 70-100 leiligheter. Jeg tror hovedmålgruppen er voksne og godt etablerte, samtidig som leilighetene bør være attraktive også for barnefamilier. Vi vurderer nå eiendomsmeklere, og vi tar sikte på å etablere et visningssenter høsten 2016. Flere har allerede vist interesse for disse leilighetene. sier Johansen.

Se bildet større

FREMTIDEN: Modellen viser de nye boligblokkene med næring i 1. etasje langs torget, paviljongen på torget og et utvidet Samfunnshus Vest med to nye etasjer på taket og med kulturhus i bakkant. Foto: Vidar Bakken

Uteservering på taket

Røa Centrum skal etablere næringsarealer med bruksareal på cirka 7000 kvadratmeter under og over bakken. En stor handlegate kommer under Røa torg.

– Det blir viktig for oss å gjøre næringsarealene så effektive og attraktive som mulig. Det betyr mye for utviklingen av Røa, understreker Johansen.

På torget blir den gule boligblokken med forretninger i første etasje revet og erstattet med en tredelt, transparent paviljong med felles tak, hvor det er gitt mulighet for uteservering på taket. På gateplan blir det diverse typer salg og servering.

– Vi vil ha et livlig torg som folk bruker og med ulike tilbud og aktiviteter. Jeg gleder meg veldig til å se dette ferdig, sier Johansen.

I tillegg til Røa Centrum har Samfunnshus Vest fått mulighet til å utvikle næringsarealer i sokkeletasjen, samt to inntrukne etasjer på taket og nytt kulturhus på 7 etasjer.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Klart for handlegate under Røa torg

Sykehjem i vest må nedbemanne med 21 årsverk

Sjekk når din vei skal ryddes

– Er Røa vel livsviktig? – Ja, naturligvis!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse