Skalk lukene!

Slik så det ut i uværet 6. august 2016 under broen i Sørkedalsveien. Natt til onsdag er det meldt store mengder regn igjen. Foto: Vidar Bakken

Den svært ustabile sommeren 2017 i Oslo fortsetter i samme stil. Natt til onsdag kan bli veldig våt!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.08.2017 kl 13:31

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Husker du 6. august i fjor? Kjellere og garasjer ble fylt med vann, og veier ble omgjort til elveløp. Bilister måtte la bilen stå igjen med vann over panseret flere steder, blant annet under broen i Sørkedalsveien på Røa. På E18 ved Maritim stoppet trafikken opp i lang tid, og folk måtte vente tålmodig, og mange måtte ha hjelp.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Yr.no varsler store nedbørsmengder i Oslo vest neste døgn.

Advarer

Om det blir like vått i kveld, tirsdag, er naturligvis vanskelig å si, men meteorologene varsler i hvert fall 50-70 millimeter regn i løpet av noen timer, og derfor går Meteorologisk Institutt ut med følgende advarsel:

«En front vil gi regn og regnbyger fra natt til onsdag fram til midt på onsdag, det kan komme 50-70 mm i løpet av 12 timer, stedvis 25-35 mm på 3 timer. Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Det er fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal vurdere fortløpende behov for beredskap.»

LES OGSÅ: Juli 2017: Så mye vann fikk du på tomten din

Regnværet ga fullstendig kaos

Her kan du se hvordan uværet for et år siden gjorde skader.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse