Sjekk når din vei skal ryddes

SKAL RYDDES: Når skal din vei vårrengjøres? Du finner lenke til oversikten i artikkelen. Her i Myrhaugen, for eksempel, skal det ryddes 21. april klokken 07.00 - 19.00. Foto: Fredrik Eckhoff

I Oslo vest starter vårrengjøringen 5. april. En variabel vinter har ført til storforbruk av singel på veiene våre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2016 kl 16:49

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Oslos veier skal være rene og fine til 17. mai, og vårrengjøringen starter for fullt onsdag 30. mars. Bymiljøetaten er ansvarlig for å koordinere selve vårrengjøringen, og oppfordrer alle bilister til å være spesielt oppmerksomme på skiltingen og flytte bilen i tide.

Starter tirsdag i vest

Oppstart vil være 30. mars for område sør og nord. I sentrum starter rengjøringen på kvelden søndag 3. april. Område vest starter 5. april. Oppdaterte lister for gater og områder finnes på kommunens hjemmesider.

Gang- og sykkelveier tas fortløpende når vårrengjøringsmaskinene er i området.

Etter en lang og variabel vinter med mye strøing av singel, er det enorme mengder som skal fjernes fra veinettet. I underkant av 9.594 tonn singel (= samme vekt som 148 Oslotrikker) er strødd ut på veier og fortau i vinter. I tillegg ble det i fjor plukket opp omtrent 10.500 tonn avfall fra Oslos veier og fortauer i forbindelse med dette arbeidet.

70 maskiner og mannskap

Et stort antall maskiner vil være i sving: På det meste vil det gå åtte vårrengjøringslag med totalt 70 maskiner og mannskap fra entreprenør. Rengjøringen foregår hele døgnet.

Viktig å flytte bilen

Rengjøringen pågår hele døgnet, og Bymiljøetaten legger spesielt vekt på at bilistene må være oppmerksom på skiltingen og flytte sine kjøretøy. I for ble det tauet inn ca 3000 biler i forbindelse med vårrengjøringen.

– Vi håper at dette tallet går ned i år. Fjerning av feilparkerte biler koster mye og forsinker arbeidet, sier seksjonssjef i Bymiljøetaten Joakim Hjertum.

Bymiljøetaten vil i forbindelse med vårrengjøringen også lappe hull i gata og tømme sluk. Disse enhetene vil komme etter feiebilen. Gata skal også spyles etter feiing for å få vekk alt støv. Vårrengjøringen i gata er således ikke ferdig før skiltene er fjernet.

Her finner du ut når din vei skal ryddes.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Høyhus og befolkningseksplosjon på Skøyen
Mener disse husene aldri skulle vært tillatt

Byantikvaren vil sette Kirkenær-huset på Gul liste

– Vips, så var sykkelen borte!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse