ANNONSE
Annonse

Sjekk når din vei skal rengjøres

Snart forsvinner grusen også i vest, men sen og tøff vinter må ta skylden for at det blir litt sen rengjøring en del steder. Foto: Fredrik Eckhoff

Nå er planen lagt for når veiene skal vårrengjøres i Oslo.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.04.2018 kl 23:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Etter en hard og lang vinter trengs vårrengjøringen av veiene mer enn noen gang. Derfor er det spennende for mange å søke etter sin vei eller gate når Bymiljøetaten nå har lagt ut listen over når veiene skal rengjøres.

Store mengder grus

Mer enn 38.000 tonn grus er strødd ut på veier og fortau i vinter, og sammen med veistøv og søppel skal det fjernes. Til sammenligning ble det i fjor fjernet ca 15.000 tonn. I tillegg skal det fjernes omtrent 10.000 tonn med avfall fra Oslos veier og fortauer.

Bymiljøetaten opplyser at de i år ikke vil klare å rengjøre alle veiene i byen før 17. mai, som er vanlig.

– Vi gjør det vi kan for å fjerne grusen før 17. mai, men fordi vi har hatt en kald vår med mye nattefrost har vi blitt litt forsinket med oppstarten, sier seksjonssjef Joakim Hjertum.

Liste også for vest

I de to vestligste bydelene, i tillegg til Nordre Aker, måtte vi smøre oss med litt tålmodighet når det gjelder vårrengjøringen. Denne meldingen kom opp tidlig på torsdag da vi søkte på lokale veier:

«Det er foreløpig ikke planlagt vedlikehold»

Så vi sjekket med Bymiljøetaten om når listen er klar også for vår del av byen.

– Vårrengjøringen i Oslo skal være i gang fra mandag, og det kommer ut en liste i løpet av denne uken på de tre siste bydelene også, sier pressevakt Monica T. Olsen i Bymiljøetaten til Akersposten.

Torsdag ettermiddag ble det så opplyst at listen også for våre bydeler er klar, så nå er det bare å sjekke på denne lenken, og søke på veien du er mest opptatt av.

LES OGSÅ: "Bymiljøetaten har fattet poenget"

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse