– Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede

Politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sex, overstadig rusa unge og mobiltelefon er en veldig dårlig miks, understreker politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.11.2016 kl 13:48

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Denne uken ble han intervjuet av NRK radio, og politiførstebetjenten mener det er på tide å bli mer ærlige overfor foreldrene om ungdomsfestene.

Tidligere i høst skrev Akersposten om en fest i Sørkedalen som gikk over styr og måtte avsluttes av politiet etter at foreldre hadde varslet dem.

– Kanskje på høy tid at vi nå begynner med et mer ærlig språk. Hva er det vi faktisk ser der ute? sier politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon i NRK-intervjuet.

I tillegg oppfordrer han foreldrene til å være mer tett på. Ikke for streng – ikke for raus.

Men skal 16-åringen på fest lengst inn i Sørkedalen, mørkt og kaldt, ingen voksne tilstede, da bør foreldrene reagere.

– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede.

Dårlig mix

Videre mener Benitez forteller om mye risiko, som foreldre kaskje ikke tar helt inn over seg. Det teknologiske toget henger vi ikke helt med på. Seksuell utfoldelse, rus og mobiltelefon er en særdeles dårlig miks.

– Vi har en del saker nå, unge på fest, funnet sammen på et rom og det har blitt filmet. Det får konsekvenser på skolen mandagen etter. Det er ekkelt og ubehagelig. Kanskje blir det en straffesak i tillegg? sier han også i radiointervjuet på NRK.

Han legger til: – Og så handler det om å ha det mamma- og pappahjertet bankendes så hardt at selv om vi utfører kontroll, så forstår ungdommen at det er fordi vi bryr oss, oppfordrer politiførstebetjenten.

– Snakk sammen

Han oppfordrer foreldrene til å snakke mer sammen, og trekker frem Persbråten videregående skole, der foreldrene har samlet seg – også gjennom egen facebookside.

Og kanskje bør foreldre en periode selv noen få år droppe vinflaska, og i stedet følge opp de unge og være sitt ansvar bevisst. Så unngår man at når politiet ringer fra hjemmealene-fester for 16-åringer som har gått over styr, så er ikke mor på hyttetur i Trysil eller far på reise utenlands.

Hør hele radiointervjuet her.

LES OGSÅ: Ungdomsfest i Sørkedalen måtte stoppes av politiet

Flere nyheter på Akersposten.no:

Røarevyen sparker der andre står stille

Kvinne til sykehus etter påkjørsel i Røakrysset

Får ikke bygge disse husene på Røa

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse