Sett av to timer til en livsviktig kamp

SØKER FOLK: Bøssebærere til Kreftforeningens aksjon Krafttak mot kreft søkes i Bydel Vestre Aker søndag 12. mars.

Kreftforeningen oppfordrer deg til å gå med bøsse for en viktig sak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.02.2017 kl 14:10

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: I Bydel Vestre Aker er det Vestre Aker frivillighetssentral på Vinderen som står bak innsamlingsaksjonen. Det er 12. året aksjonen gjennomføres som en ren bøsseaksjon, og nå oppfordrer Kreftforeningen folk til å gå mann av huse for å bære bøsse.

Foreningen ønsker folk kan sette av to timer søndag 12. mars for å bli med på innsamlingsaksjonen. Pengene som samles inn i årets aksjon, skal gå til forskning på behandling og tilbud til alle som i dag har en kreftsykdom de ikke kan bli friske av.

– Det handler kort og godt om å gi dager til livet, og liv til dagene, sier Ingvild Reitan i Kreftforeningen.

To av tre overlever

Kreftforskningen har kommet langt. I dag overlever to av tre som får kreft. Likevel får mange den tunge beskjeden om at de ikke kan bli friske av kreftsykdommen, men kommer til å dø av den. For disse menneskene finnes det ingen helbredende behandling, kun behandling som er livsforlengende og lindrende, skriver Kreftforeningen i en pressemelding.

Mange som får kreft, lever lenge med sykdommen. Kreftforeningen ønsker gjennom årets Krafttak mot kreft å løfte frem den gruppen som lever med en uhelbredelig kreftsykdom i kroppen. Noen lever kun kort tid, men mange kan leve lenge, kanskje flere år. Foreningen ønsker både at disse skal få leve lenger og løfte frem tilbud som gjør at livene deres skal bli best mulig.

– Støtt opp!

– Når du har uhelbredelig kreft, går du med et slags timeglass inni deg. Problemet er bare at ingen vet når sanden slutter å renne. Pengene vi samler inn under årets aksjon skal brukes til å fylle på sand slik at man får mer tid. At kreften holdes i sjakk. Det ultimate håpet er at man da lever lenge nok til at det forskes frem en ny kur, sier Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen.

– Ta godt i mot våre bøssebærere og støtt opp om årets aksjon! La oss bli gamle sammen! En klar oppfordring til alle fra generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel.

Oppmøte er altså på Vestre Aker frivillighetssentral på Vinderen søndag 12. mars klokken 17.

PS! I Bydel Ullern er det russen på Ullern videregående skole som har ansvaret for å stille bøssebærere på aksjonen. Disse gjorde i fjor en fantastisk innsats, og har tatt på seg ansvaret i år igjen, ifølge Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Søppelkaoset kan gå mot slutten

LES OGSÅ: Byen innhenter landlige Lilleaker

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse