Se hvem som er kommet hjem til jul!

Ekstra blid etter å ha "funnet hjem" igjen. Siden oktober har den lille grisen vært savnet på Røa. En Akersposten-leser fant den søndag. Foto: Fredrik Eckhoff

Den vesle grisen betyr så mye for familien på Røa. Eieren ble veldig overrasket da Akersposten søndag ettermiddag hjalp grisen hjem igjen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.12.2017 kl 19:20

Akersposten
Akersposten Media

RØA/LYSEJORDET: Det var i begynnelsen av oktober Akersposten skrev om den lille, men tunge, grisen, som en natt plutselig forsvant fra sitt vante sted, utenfor en dør i Myrhaugen på Røa. Eieren, som er engelsk, kunne fortelle at grisefigurer utenfor døren er vanlig i England, der hun kommer fra.

– Gris betyr lykke, så man skal ha en gris utenfor døren, sa hun den gangen.

Observant Akersposten-leser

Rundt 10 uker er gått siden grisen forsvant, og ingenting har skjedd.

Søndag formiddag får Akersposten en sms fra en kvinne på Lysejordet, bare noen hundre meter unna grisens hjem i Myrhaugen.

«Hei. Jeg husker at det stod om en stjålet grisefigur i Akersposten i oktober. Vet du om den har kommet til rette? Mener jeg så den da jeg gikk tur,» skrev kvinnen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Funnet mor? den flotte griseskulpturen ved innkjøringen til Vækerøveien 129 lå den lille grisen. Hvor lenge, er uvisst. Foto: Fredrik Eckhoff

Etter nærmere forklaring om hvor hun hadde sett grisen, rykket Akerspostens utsendte ut. Og ganske riktig. Under den skulpturen av en stor gris ved innkjøringen til terrasseblokkene i Vækerøveien 129 og oppover, ved Lysejordet barnehage, lå en grå, liten gris og slappet av.

– Beste julepresangen!

Hvor lenge den har oppholdt seg der, er vanskelig å si, men etter å ha hentet bil, kunne Akerspostens utsendte ta med seg den bortkomne grisen og frakte den hjem til dens velkjente plass utenfor inngangsdøren i Myrhaugen.

Eieren, som for anledningen er på tur i Nordmarka når grisen kommer hjem, blir svært overrasket når vi ringer og gir henne den hyggelige beskjeden.

– Nå ble vi så ubeskrivelige glade, hele familien! Dette er den beste julepresangen vi får i år! sier eieren.

Nå er det ikke snakk om at grisen skal stå foran inngangsdøren. Nå får han plass på terrassen i stedet, der det er mindre sjanse for at han skal «stikke av».

Stadig en gåte

Hvem som tok den en natt i begynnelsen av oktober, er fremdeles uvisst.

– Gåten blir bare dypere. Hvem i all verden har båret den så langt? Har noen andre etterlatt seg den ved den andre grisen i håp om at noen ville se den? lurer hun.

Eller har grisen rømt selv for å finne en make? Hvem vet. Uansett, familien i Myrhaugen får en litt bedre jul i år, nå når den blide, lille grisen er tilbake. Det tok ikke lang tid før julesløyfen var på.

Griseeieren takker både finneren på Lysejordet og Akersposten for hjelpen.

– Utrolig gøy at Akersposten fikk dette til, sier hun.

Se bildet større

Søndag ettermiddag er grisen trygt plassert å terrassen, og julesløyfen er på. Familiens hund virker også fornøyd.

LES OGSÅ: – Noen har rappet grisen vår


Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Skoleaksjonen: – Vi tåler ikke ytterligere nedskjæringer

Følg Akersposten på Facebook

Tilbake til forsiden

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse