ANNONSE
Annonse

Se hva Fabian Stang avdekket på Vinderen

Det er mer enn tre dimensjoner i en skulptur, ifølge kunstneren som har lagd den store, nye skulpturen på Vinderen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2017 kl 09:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VINDEREN: – Skulpturen viser ansikter, hoder som snakker sammen. Jeg falt for symbolikken, sa eier Erling Storm lørdag, da skulpturen «Se mer» ble avduket. Den står ved inngangen til Storm-bygget i Slemdalsveien 70, ut mot t-banen.

Skaper en fjerde dimensjon

Det var tidligere ordfører Fabian Stang som fikk æren av å trekke i tauene og avduke den store skulpturen, som kunstneren Ragnar Olaf Hauge står bak. Hauge sa også noen ord til de mange fremmøtte, og han fortalte blant annet om gleden ved å starte med en strek, og siden putte denne streken ut i rommet. Han snakket om at følelsene er den fjerde dimensjonen til det tredimensjonale i skulpturen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Kunstneren Ragnar Olaf Hauge (t.v) og Erling Storm.

33 måneder og 21 dager har det tatt fra verket ble satt i gang, til det fant sin plass på Vinderen, kunne Erling Storm opplyse.

– Det er dobbelt så lang tid som det tok å sette opp dette bygget, sa han om Storm-bygget, som har erstattet det legendariske bygget som inneholdt blant annet den kjente og kjære restauranten Jeppe helt til storbrannen i 2008.

I dag er det mye liv og røre i Storm-bygget, blant annet SATS, Baker Hansen og Vinmonopolet, i tillegg til etasjer med kontorer.

– Her jobber det mange kloke hoder, mange som samarbeider, sa Storm og viste igjen til symbolikken i den nå avdukede skulpturen.

Vakker barnesang og julelys

Etter avdukingen kunne publikum runde hjørnet til forsiden av bygget, der Vinderenkoret sang vakkert, og lysene ble tent på julegranen.

...så sang Vinderenkoret, og julegranen ble tent.

LES OGSÅ: Fiskebutikk på Vinderen endelig åpnet

– Er det ikke planlagt striper her?

"Forargrelsens bom på Lilleaker"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse