ANNONSE
Annonse

Sagn og eventyr med Karl Sundby

Karl Sundby blir å se og høre på Ullern kultursenter onsdag 9. november klokken 12.00. «Vårt store lille liv» er en musikalsk forestilling bestående av både eventyr og folkesanger i et stand-up-format. Foto: Linda Pedersen

– Hvem vet at «Eg gjette Tulla» egentlig er om et bruk i Telemark på 1700-tallet og at vi her snakker om en revolusjonær sang?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2016 kl 09:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Det er skuespiller, instruktør og dramatiker Karl Sundby som sier dette til Akersposten. Onsdag 9. november klokken 12 forteller han på Ullern kultursenter om norske folkesagn og eventyr.

– Han leide bruket av storbonden for mange penger. Egentlig er det en av de første revolusjonære sangene, sier Karl Sundby ivrig. De som har opplevd ham tidligere, vet at han ikke bare forteller – han spiller det han forteller.

– En må jo ha det litt moro også.

Stand-up-format

Forestillingen hans heter «Vårt store lille liv» og latteren kommer til å sitte løst, men fortellingen hans er alvorlig nok.

– Det er om våre liv. Det er om våre skjulte skyggesider og våre positive sider, og ikke minst om vår streben etter å bli et bedre individ, sier Sundby, som siden 1988 har jobbet freelance. Han turnerer i Norge og Norden i regi av sitt eget Karlsvogna teater.

– «Mannen som skulle stelle heime,» hva handler det egentlig om, fortsetter Sundby. – Jo, om synet på kvinner.

Gjenkjennelse og latter

Temaet skaper i alle fall både gjenkjennelse og latter. Sagn og eventyr blir relatert til vår tid. Eventyrfortellingene våre er alvorlig nok, men pakkes inn slik at vi kan le av det hele. «Vårt store lille liv» er en musikalsk forestilling bestående av både eventyr og folkesanger i et stand-up-format.

– «Mannen som gjekk seg i vedaskog», handler om en religiøs vekkelse. Dette er det mange som ikke vet, men vi synger sangene uten å tenke over det dypsindige bak dem. Å ja, sier folk, det er jo så selvfølgelig. For eksempel at Pål sine høner handler om selvransakelse, ta seg selv i nakken samt forvalte seg selv.

Allsidig

Det er en allsidig kunstner som besøker Ullern kultursenter onsdag. Han har spilt i komedier til tragedier og han har gjestet de fleste teaterscener i landet. Han har spilt i alt fra Ibsen til revy og nå som stand-up-eventyrforteller.

I forestillingene presentert gjennom Karlsvogna teater, setter Karl Sundby fokus på det søkende menneske med behov for å møte sin samvittighet. En møter her mennesker som ønsker å utvikle seg moralsk og mennesker som gjennom mot og ærlighet ønsker å nå fram til ansvar i frihet.

Du kan få mer innblikk i dette temaet onsdag 9. november klokken 12 på Ullern kultursenter, Stoppestedet på Lilleaker.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Røarevyen sparker der andre står stille

Kvinne til sykehus etter påkjørsel i Røakrysset

Får ikke bygge disse husene på Røa

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse