Rødt redder sollyset i skolegården

INGEN BLOKK: Det blir sannsynligvis ingen blokk over "det blå huset". Foto: Fredrik Eckhoff

Onsdag faller avgjørelsen i bystyret om det blir en seks etasjers blokk ved torget på Hovseter. Rødt som er på vippen i saken har bestemt seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2016 kl 11:03

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER: - Vi sier nei til prosjektet i Hovseterveien 70-72. Vi må fortette også vestover i Oslo, men ikke der det er minst egnet. Området rundt torget er veldig fortettet fra før, med blokker og kommunale boliger for vanskeligstilte, sier leder av Rødt og Rødts bystyregruppe, Bjørnar Moxnes.

Vil ikke svekke bokvaliteten

Rødt slutter seg til Høyre, Frp og Venstre, som går imot utbyggers forslag, mens Ap, SV og MDG er for utbygging.

Se bildet større

Leder av Rødt, Bjørnar Moxnes (Arkivfoto)

- Vi kan samarbeide med hvem som helst, så lenge det er snakk om fornuftig politikk. I denne saken mener vi det ikke er noen god ide å svekke bokvaliteten med en seks etasjers blokk. Den vil skyggelegge et torg som er den sosiale møteplassen for mange. Det gjør det ikke bedre at dette også er skolegården til Hovseter skole med mange hundre elever. Det bor dessuten mange funksjonshemmede i området som vil bli fratatt lys og utsikt, samt bli utsatt for støy og innsyn, sier Moxnes.

1000 nye boliger

Han mener at andre deler av nærområdet egner seg for fortetting.

- Wang Arkitekter har gjort et mulighetsstudie som tar for seg området ned mot Hovseter stasjon. Her det snakk om 1000 nye boliger uten å svekke bokvaliteten. Dette er framtidsrettet fortetting. Derfor legger vi fram et forslag i bystyret, hvor vi ber byrådet om å utrede fortettingspotensialet i dette området, sier Moxnes.

Rødts forslag til bystyret: Byrådet bes legge frem en sak med vurderinger av fortettingspotensialet i området mellom Hovseterveien, Landingsveien og Stasjonsveien, inkludert muligheten for fortetting og boligbygging på Statsbyggs tomteområde (Kompetansesenteret for Blinde og Svaksynte) og i tilknytning til den eksisterende villabebyggelsen.

LES OGSÅ: DEBATT: "Hovseter-bygg vil skyggelegge torg og skolegård" – Jan Wang-Norderud, sivilarkitekt
DEBATT: "Dette er elevenes arbeidsmiljø" – Camilla Wilhelmsen (Frp)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse